Single Post

Schouwburg Odeon/Theater De Spiegel

Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel behoren tot de Zwolse theaters. Vernieuwing, creativiteit en service staan bij de twee theaters hoog in het vaandel. Tevens hebben de theaters een verbindende rol binnen de culturele sector.

Schouwburg Odeon

De schouwburg vormt het culturele hart van de stad. Geniet overdag van een verse kop koffie, verzamel informatie over het culturele aanbod, bekijk een concert in de foyer of werk in de schouwburg. ‘S avonds staan inspiratie en vernieuwing centraal tijdens één van de vele programma’s. Theatermaker- en bezoekers treffen elkaar op deze plek waar u de hele dag goed kunt vertoeven. De stadsschouwburg is voor de theaterkenner en de theatermaagd: Odeon bruist, schuurt en verleidt.

Theater De Spiegel

Een grootst theater met allure. Het schitterende theater bevindt zich op het stijlvolle Spinhuisplein. Geniet van een complete avond uit en wordt culinair verrast door de arrangementen en diners. Vanuit een rode pluche stoel kunt u genieten van grote namen van eigen bodem of van indrukwekkende internationale producties. Het theater prikkelt uw zintuigen, maar is ook de ideale locatie voor intieme meetings, grote congressen en zakelijke events. Het theater is de plek waar men samenkomt voor culturele ontmoetingen. De Spiegel verbindt, raakt en inspireert.

Talentontwikkeling en educatie

Begeef u in het theater in een andere wereld. Geef uzelf over en kijk naar wat er op het toneel gebeurt. Kruip in de huid van iets of iemand anders. Leer om anders te kijken en uzelf te verhouden tot de wereld waarin u leeft. Theater is leren op een veilige manier over het leven en hoe de mens zichzelf daartoe verhoudt.

Verbinden

Een doelstelling van de Zwolse theaters is om een brug te slaan tussen kinderen, jongeren, (jonge) makers en het theater. De Zwolse theaters doen dit door middel van het Talentontwikkellijn-programma. Het programma is opgedeeld in vier doelgroepen. Het doel van het programma is om jongeren op jonge leeftijd al kennis te laten maken met het theater. In het theater vinden educatieprojecten, schoolvoorstellingen, masterclasses en afstudeervoorstellingen plaats. Klik hier om de programma’s te bekijken.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Marieke Braaksma. Neem telefonisch of via de mail contact op met mevrouw Braaksma.

Café Foyé & Diné Foyé Odeon

Dagelijks is Café Fayé geopend. Een café voor cultuurliefhebbers in alle soorten en maten. Om te tafelen, te werken, te ontmoeten en vooral te genieten. Naast een kop koffie of lunch kunt u bij het café terecht voor een biertje of een hapje bij de borrel. Nieuwsgierig geworden naar de lunch- of borrelkaart? Klik dan hier.

Schuif na een werkdag aan of eet een hapje voor de voorstelling of film. Elke dag is Diné Foyé geopend ’s avonds. Benieuwd welke gerechten op de dinerkaart staan? Klik dan hier.

Reserveer een tafel via www.zwolsetheaters.nl.

KEES in de Spiegel

Wist u dat u bij KEES eten kunt delen? Proef meerdere gerechten van de kaart en praat gezellig bij met familie of vrienden. Mocht u speciale wensen hebben? Geef deze wensen door. Geniet samen met uw gezelschap van een heerlijke proeverij van voor-, hoofd en nagerechten.

Naast sharing kunt u à la carte eten bij KEES. Op de menukaart vindt u een simpele omschrijving van de gerechten. Bent u nieuwsgierig? Vraag gerust naar de bereidingswijze van de gerechten. U kunt zich ook laten verrassen.

Borrelarrangement

Wilt u diverse hapjes bij uw (pauze) drankje op een gereserveerde tafel wanneer u de zaal uitloopt? Dat kan! U kunt het borrelarrangement voor aanvang van de voorstelling bij de bar of aan de kassa bestellen. Het borrelarrangement staat voor u klaar in de pauze of na afloop van de voorstelling.

Op de dag van het theaterbezoek verneemt het theater graag wat u wilt drinken bij uw hapjes in de pauze. Meld u zich bij binnenkomst in het theater bij één van de medewerkers.

Reserveer het borrelarrangement telefonisch of via www.zwolsetheaters.nl. Selecteer bij de desbetreffende voorstelling waar u naar toe gaat het borrelarrangement. U vindt het borrelarrangement onder de prijzen van de voorstelling.

Feest

KEES houdt van feestjes of het nu gaat om een bruiloft, een verjaardag of een personeelsfeest. Samen met KEES kunt u er iets moois van maken. KEES heeft een groot netwerk waarmee eindeloos veel mogelijkheden zijn om er een persoonlijk en bijzonder feest van te maken.

Wilt u meer weten over een feest bij KEES? Bel of mail KEES voor een afspraak.

Club Cele

Een dynamische ontmoetingsplek waar verrassende verbindingen kunnen ontstaan. De programmering is veelzijdig: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Inwoners van de brede regio Zwolle kunnen hier informatie en inspiratie halen en brengen. Deze inwoners ontmoeten elkaar op basis van thema’s, onderwerpen en interessegebieden. Bovendien enthousiasmeren de inwoners elkaar om aan de slag te gaan. Club Cele zet de stad in beweging en is het vertrekpunt van idee naar realisatie.

Wilt u weten wat Club Cele doet in de regio Zwolle? Klik dan hier .

U kunt elkaar ontmoeten bij Club Cele, praten over thema’s in de stad en samen in actie komen om ideeën te realiseren! Meld u aan via de bestel-button bij het programma. De toegang is gratis.

Programma

Jaarlijks staan er op de agenda van Zwolse theaters diverse voorstellingen. De voorstellingen bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke voorstellingen op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Bereikbaarheid & parkeren

In de buurt van Schouwburg Odeon liggen drie grote parkeergarages. De parkeergarages zijn: Q-park Maagjesbolwerk, Emmawijk en parkeerplaats Burgemeester van Roijensingel.

Parkeergarage Noordereiland ligt in de nabije omgeving van Theater De Spiegel. Bij avondvoorstellingen koopt u een uitrijkaart bij de informatiebalie van het theater. Tevens kunt u ook parkeren in parkeergarage Diezerpoort. Vanaf deze parkeergarage is Theater De Spiegel te bereiken via de loopbrug.

Mindervaliden

U kunt als mindervalide met een zichtbare gehandicaptenkaart parkeren op verschillende plekken in Zwolle. In de nabijheid van Schouwburg Odeon zijn vier verschillende plekken voor mindervaliden gereserveerd. Bij Theater De Spiegel zijn drie plekken beschikbaar waar u als mindervalide kunt parkeren.

Openbaar vervoer

Plan uw reis naar Schouwburg Odean of Theater De Spiegel via www.9292.nl.

Schouwburg Odeon

U kunt de schouwburg bereiken met het openbaar vervoer vanaf station Zwolle. Bus 1, 5, 9 en 12 brengen u naar bushalte Katwolderplein (tegenover Pathé). Deze halte ligt op ongeveer 600 meter afstand van Schouwburg Odeon.

Theater De Spiegel

Vanaf station Zwolle brengen stadsbussen 3 & 4 u naar Theater De Spiegel. Halte Winkelcentrum Diezerpoort.

Theatertaxi

Inwoners van Zwolle kunnen met de theatertaxi tegen gereduceerd tarief naar het theater. Reserveren kan telefonisch tot uiterlijk 2 uur voorafgaand aan de voorstelling, via 038 – 420 4220. Wilt u ook met de theatertaxi terug naar huis? Meld dit voor aanvang van de voorstelling bij de kassa van Theater De Spiegel of Schouwburg Odeon.

Locatie

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle
Tel: 0900 – 1435
E-mail: info@zwolsetheaters.nl
www.zwolsetheaters.nl

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle
Tel: 0900 – 1435
E-mail: info@zwolsetheaters.nl
www.zwolsetheaters.nl