Single Post

Museum Arnhem

In Museum Arnhem kunt u kunst bekijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Op de hoge stuwwal met een prachtig uitzicht over de Rijn ligt het museum. De collectie is bekend door de belangrijkste verzameling magisch-en neorealisten van Nederland. Tevens bezit het museum een hoogwaardige collectie hedendaagse- en toegepaste kunst en een bijzondere collectie aan sieraden. Beelden van kunstmanifestatie Sonsbeek kunt u bewonderen in de museumtuin.

Tentoonstellingen

Gedurende het jaar kunt u in het museum verschillende tentoonstellingen bewonderen. Elke tentoonstelling heeft zijn of haar eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk op de website de tentoonstellingen en verdiep u in het verhaal erachter.

Activiteiten

Jaarlijks staan er op de agenda van het museum diverse activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan. Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Collectie

Het museum toont (inter-) nationale moderne en hedendaagse kunst en geeft vorm aan de stad Arnhem. De collectie bestaat uit realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving waarbij aandacht wordt besteed aan niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars.

Bekende namen

In het museum en Erfgoedcentrum Rozet is de collectie in wisselende presentaties te zien. De collectie bestaat uit ruim 25.000 objecten. De kunstenaars die ruim zijn vertegenwoordigd zijn Klaas Gubbels, Pycke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan. Naast deze kunstenaars worden jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi vertegenwoordigd. De kunst gaat over het nu en over mensen over de hele wereld.

Educatie

Wist u dat u bij het museum uw hele leven kunt blijven leren over kunst, kunstenaars, de wereld en uzelf? Het museum is ten alle tijden op zoek naar toegankelijke en verrassende manieren om met u naar kunst te kijken en in gesprek te gaan. Tevens biedt het museum educatieprogramma’s aan voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en ouderen.

Toegangsprijzen

Een bezoek aan Museum Arnhem staat binnenkort op de agenda. Bestel uw tickets op www.museumarnhem.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Museum Arnhem op www.museumarnhem.nl.

Locatie

Museum Arnhem
Sint Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem
Tel: + 31 (0) 26 30 31 400
E-mail: info@museumarnhem.nl
www.museumarnhem.nl