Single Post

Arnhems Oorlogsmuseum

Voor het grote publiek opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren op 27 mei 1994. In eerste instantie is het begonnen als een hobby. Echter, deze hobby is uitgegroeid tot een museum. Het doel van het museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden. Tevens wordt door het museum een unieke collectie bewaard voor het nageslacht.

Het museum

Het museum probeert een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van het museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden.

Wist u dat de collectie mede mogelijk is gemaakt door particulieren? Particulieren hebben unieke materialen in hun bezit. Het museum ontvangt met regelmaat schenkingen van dergelijke materialen en voorwerpen van mensen die graag willen dat hun schenking met liefde en zorg wordt tentoongesteld voor een breed publiek.

Het voortbestaan van het museum wordt mede mogelijk gemaakt dankzij deze schenkingen. Tevens zorgen de schenkingen ervoor dat de kennis over de oorlogsjaren bij jong en oud wordt vergroot. Het museum zorgt ervoor dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog voor de toekomst en de daaropvolgende generaties zeker wordt gesteld.

Toegangsprijzen

Wilt u een bezoek brengen aan het Arnhems Oorlogsmuseum? Bekijk op www.arnhemsoorlogsmuseum.nl de toegangsprijzen voor het museum.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Arnhems Oorlogsmuseum op www.arnhemsoorlogsmuseum.nl.

Locatie

Arnhems Oorlogsmuseum
Kemperbergerweg 780
6816 RX Arnhem
Tel: 026 – 44 20 958
www.arnhemsoorlogsmuseum.com