Single Post

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel waar u kunt beleven hoe er vroeger op het landgoed werd geleefd. Wandelen en fietsen kunt u op een afwisselend heuvellandschap. U vindt het heuvellandschap op de stuwwal achter het kasteel.

Geschiedenis

Wist u dat de ridderzaal en de overige vertrekken in de oost- en noordvleugel zoveel mogelijk in middeleeuwse vorm zijn hersteld? De schouw in de ridderzaal is voorzien van een kopie van het 16e-eeuwse schoorsteenfries dat in 1944 verloren was gegaan. De gevangenis in de zuidvleugel is intact gebleven. Bovendien heeft de gevangenis zelfs een spijkerplafond. Bezoek ook de keuken met zijn natuurstenen pekelbakken. Deze pekelbakken werden gebruikt voor het bewaren van vlees. Tevens bevat de keuken een ingebouwde bakoven en een fornuis met warmwaterreservoir. Wilt u meer weten over de geschiedenis van het kasteel? Bekijk de website van kasteel Doorwerth.

Collectie

Diverse adellijke families hebben vanaf de middeleeuwen het kasteel bewoond. Het kasteel vormde na de Tweede Wereldoorlog een ruïne. Geldersch Landschap & Kasteelen was vanaf 1956 betrokken bij het herstel van het kasteel.

Een presentatie waarin vier collecties zijn samengebracht, is te zien in de hoofdburcht. Bij de collecties kunt u denken aan: de fraai ingerichte kasteelvertrekken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom. Tevens bevat de kasteelcollectie originele inventarisstukken zoals smeedijzeren kandelaars en jachttrofeeën. De presentatie wordt aangevuld door bijzondere bruiklenen. Bent u benieuwd naar de kasteelcollectie? Klik dan hier.

Groepen

Rondleidingen

Het kasteel biedt verschillende groepsrondleidingen aan. Deze rondleidingen kan het kasteel naar keuze voor een paar uur, een dagdeel of een dag aanbieden. Tevens kan een rondleiding worden aangevuld met uw culinaire wensen. Op www.doorwerth.glk.nl kunt u de groepsrondleidingen bekijken.

Heeft u interesse in één van de rondleidingen? Stuur een mail naar het kasteel.

Activiteiten

U kunt zelfstandig, met een gids het kasteel bekijken of kiezen voor een rondleiding langs historische figuren uit de geschiedenis van het kasteel. Alle activiteiten zijn geschikt voor een bedrijfsuitje, teamdag, familiedag of als uitje met vrienden. Speel met uw familie of collega’s de Escape Route. U kunt ook kiezen voor een programma met actieve of sportieve activiteiten.

Culinair genieten

Op het kasteelcomplex kunt u in kasteelcafé de Zalmen of Koetshuis de Bilderberg samen met uw groep vanaf 15 personen genieten van een heerlijke lunch, afternoon tea, borrel of diner. Bent u met een kleiner gezelschap? Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid en kies een gerecht van de menukaart van het kasteelcafé.

Trouwen

Elkaar het JA-woord geven of een geregistreerd partnerschap aangaan is een bijzonder moment. Hoe zo’n bijzondere dag wordt ingevuld is persoonlijk en uniek. Het kasteel biedt uitgebreide mogelijkheden aan en heeft aandacht voor uw persoonlijke wensen.

Over een prachtige met bomen omzoomde weg met hoogteverschillen doemt het kasteel op aan de rand van de uiterwaarden. Via de ophaalbrug kunt u met uw geliefde de sfeervolle binnenplaats op wandelen en genieten van de mooiste dag.

Op het kasteel kunnen diverse festiviteiten die behoren bij een bruiloft of geregistreerd partnerschap plaatsvinden. Bij deze festiviteiten kunt u denken aan: de huwelijksvoltrekking, de eventuele inzegening, het aansnijden van de bruidstaart, een champagnetoast, de fotoreportage, de receptie, het diner en de feestavond.

Kinderfeestje

Op avontuur met Ridder Wilg

U kunt uw kinderfeestje vieren op het kasteel. In de gewelvenkelder van het kasteel worden uw vrienden en vriendinnen hartelijk ontvangen door Ridder Wilg. Verkleed u als ridder of jonkvrouw en ga samen met Ridder Wilg op verkenningstocht door het kasteel. Terug in de gewelven, of bij mooi weer buiten, doet u de ridderproef met Ridder Wilg. U krijgt ook een glas limonade. Wilt u meer weten over het kinderfeestje? Klik dan hier.

Buitenspeurtocht

Naast op avontuur gaan met Ridder Wilg kunt u ook een speurtocht rond het kasteel doen. Lukt het u om het gestolen tafelzilver terug te vinden? Benieuwd wanneer u kunt deelnemen aan de speurtocht? Bekijk de website van kasteel Doorwerth.

Kinderactiviteiten

Regelmatig worden in het kasteel activiteiten en speciale rondleidingen georganiseerd. Aan deze activiteiten of rondleidingen kunt u ook deelnemen tijdens een kinderfeestje. Benieuwd welke activiteiten en rondleiding op de agenda staan? Bekijk hier de evenementenkalender.

Scholen

Het kasteel vormt een ideaal decor voor scholen. Tevens vindt het kasteel belangrijk om de natuur-en erfgoedbewaarders van de toekomst te leren kennen. Het kasteel biedt een breed aanbod aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

U kunt kiezen uit onderstaande programma’s:

  • Levendige en leerzame rondleiding over het leven in het middeleeuwse kasteel;
  • Speurtocht door het kasteel onder leiding van de leerkracht en eventuele ouders;
  • Lespakket ‘meer dan een veilige plek’ met lessen voor in de klas en een bezoek aan het kasteel.

Wilt u meer weten over de programma’s? Bekijk de website of stuur een mail naar het kasteel voor een kasteelbezoek.

Entreeprijzen

Wilt u kasteel Doorwerth bezoeken? Wacht niet langer en bestel uw ticket via www.doorwerth.glk.nl.

Openingstijden

Bekijk voorafgaand aan uw bezoek de actuele openingstijden van het kasteel op www.doorwerth.glk.nl.

Bereikbaarheid

Het kasteel is goed bereikbaar via de A50 en de A12. U kunt gratis uw auto parkeren.

Vanaf station Arnhem Centraal kunt u het kasteel per bus bereiken. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerwerg is het ongeveer een kwartier lopen. Plan uw reis voorafgaand via de reisplanner van 9292.

Locatie

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth
Tel: 026 – 33 97 406
E-mail: doorwerth@glk.nl
www.doorwerth.glk.nl