Single Post

Rijksmuseum van Oudheden

De oudheid en de archeologie komen tot leven dankzij het Rijksmuseum van Oudheden. U kunt in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Collectiezoeker

Wist u dat u via de collectiezoeker meer dan 10.000 voorwerpen uit de collectie van het museum kunt bekijken? Maandelijks wordt de database uitgebreid. De collectie omvat objecten uit alle verzamelgebieden van het museum. De verzamelgebieden van het museum zijn: het oude Egypte, de Klassieke Wereld (Grieken, Romeinen en Etrusken), het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland (tot 1500).

Tentoonstellingen

Gedurende het jaar kunt u in het museum verschillende tentoonstellingen bewonderen. Elke tentoonstelling heeft zijn of haar eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk op de website de tentoonstellingen en verdiep u in het verhaal erachter.

Museumkennis

Op www.rmo.nl kunt u een schat aan informatie vinden over de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden. De museumkennis is verdeeld in de vier archeologische collectiegebieden van het museum. Tevens is er een gedeelte over de geschiedenis van de collectie en het museum.

Activiteiten

Het museum organiseert het hele jaar door activiteiten en evenementen. Deze activiteiten en evenementen worden vaak georganiseerd in samenwerking met andere instellingen en organisaties. Bent u benieuwd welke activiteiten en evenementen op de agenda staan? Klik dan hier.

Museumwinkel

De museumwinkel heeft een diverse boekenvoorraad. Het museum voegt tijdens tijdelijke tentoonstellingen toepasselijke titels toe aan het assortiment. Wilt u een herinnering aan uw museumbezoek mee naar huis nemen? U kunt naar hartenlust rondstruinen in de winkel. De winkel biedt een ruime keuze aan souvenirs aan. Naast boeken en souvenirs kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan replica’s van objecten uit de museumcollectie en van wereldberoemde klassieke beelden uit buitenlandse musea. Kiest u voor een replica of een sieraad uit één van de verschillende culturen? Wilt u meer weten over het aanbod van de museumwinkel? Klik dan hier.

Museumcafé

Dagelijks heeft het museumcafé een wisselende kaart. De menukaart bestaat uit diverse belegde broodjes, een specialiteit van de dag, soep, koffie, thee, zoete en hartige lekkernijen, fruit en (biologische) drankjes. U vindt het museumcafé naast de Egyptische tempel.

Onderwijs

Het museum biedt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en volwassenenonderwijs verschillende educatieve programma’s aan. Bent u benieuwd naar het schoolaanbod van het museum? Neem dan een kijkje op de website.

Tickets

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.rmo.nl.

Openingstijden

De actuele openingstijden van het Rijksmuseum van Oudheden kunt u bekijken op www.rmo.nl.

Parkeren

Parkeren op terrein Haagweg: u kunt voor het museum alleen betaald parkeren. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Parkeer uw auto op het dichtbij gelegen parkeerterrein Haagweg. Vanaf dit parkeerterrein brengen pendelbusjes u naar het museum.

Parkeerterrein en garages Leiden centrum: op de parkeerwijzer van de gemeente Leiden kunt u alle parkeermogelijkheden in en rond het centrum van Leiden bekijken.

Bussen en touringcars: voor bussen en touringcars zijn er drie in- en uitstapplaatsen aan de rand van het centrum. Rijden of (tijdelijk) stoppen met een bus is in het centrum van Leiden niet toegestaan.

Bereikbaarheid

Lopen: in het centrum van Leiden ligt het museum. Op 10 minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal bevindt zich het museum. Op de website kunt u de looproute bekijken.

Met de bus: de dichtstbijzijnde bushalte bij het museum is halte Breestraat. Vanaf NS-station Leiden Centraal gaan diverse buslijnen (2, 4, 45, 169, 182, 187 en 400) naar het stadscentrum en langs deze halte. Plan uw reis voorafgaand aan uw museumbezoek via 9292.

Met de auto: u kunt Leiden gemakkelijk met de auto bereiken. Echter, het oude centrum is krap en parkeren is erg lastig. Parkeer uw auto op terrein Haagweg. De website vertoont de routebeschrijving.

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Tel: 071 – 5163 163
E-mail: info@rmo.nl
www.rmo.nl