Image Alt

IJssel-Vecht

Verscheidene IJssel-Vecht

De naam IJssel-Vecht zegt het eigenlijk al. De IJssel gaat over in de Vecht. In deze regio kunt u een dag of weekend vol avontuur beleven. U kunt in deze regio de plaatsen Giethoorn, Hattem, Zwolle, Raalte, Doesburg, Kampen en De Bult/Steenwijk aandoen. Benieuwd wat IJssel-Vecht u te bieden heeft? Bekijk de toeristische informatie!

Toeristische informatie

Varen in Giethoorn: Giethoorn wordt het kleine Venetië van Nederland genoemd. Een vaartocht over de wateren kan niet ontbreken wanneer u bezoek brengt aan het waterdorp. Stap aan boord van een fluisterboot of rondvaartboot en vaar door het prachtige Nationaal Park Weerribben Wieden.

Mosterdfabriek Doesburg: Doesburg staat bekend om haar mosterd. In de hanzestad kunt u een bezoek brengen aan het museum. U kunt zien hoe de boeren mosterd maken en verwerken. Tevens zult u met smakelijke ideeën naar huis gaan.

Stedelijk Museum Kampen: het museum heeft vier hoofdonderwerpen: water, religie, rechtspraak en het Huis van Oranje. Het hoofdonderwerp water vertoont onder meer de geschiedenis van Kampen. Het hoofdonderwerp Huis van Oranje geeft geschilderde portretten van alle stadhouders en koningen uit het Huis van Oranje weer.

Arrangementen in IJssel-Vecht