Single Post

Henri Willig

Sinds 1974 worden de kazen van Henri Willig in eigen beheer geproduceerd, verpakt en geleverd. De toegewijde kaasmakers werken naar ambachtelijke traditie. De eindproducten passeren een strikte kwaliteitscontrole, voordat de producten hun weg vinden naar de winkel. In de kaasboerderijen van Henri Willig kunt u ook de kazen kopen. Deze boerderijen worden jaarlijks door meer dan 1 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland bezocht.

Henri Willig

De Henri Willig Groep brengt als kaasmaker eerlijke en onderscheidende kwaliteitsproducten naar de consument. Tevens is deze kaasmaker een duurzame partner voor zijn afnemers, medewerkers en leveranciers. Bovendien heeft deze kaasmaker respect voor mens, dier en natuur.

De historie van Henri Willig

Sinds 1974 produceert Henri Willig al ambachtelijke kazen in de eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen. De variëteiten en smaken zijn van hoge kwaliteit en worden internationaal gewaardeerd.

De ouders van Henri dreven een melkveehouderij in Katwoude. Samen met zijn vrouw Riet nam Henri in 1974 het boerenbedrijf van zijn vader over. Bij de ondernemende boer speelde als snel de gedachte om zelf kaas te maken. Henri volgde een cursus kaasmaken en raakte daarin bedreven. Hij besloot om op de boerderij kazen te produceren. Echter, zijn passie voor kaas bleef niet onopgemerkt. Al snel werd de kaasboerderij een attractie voor buitenlandse toeristen.

Werkwijze

De passie van de Henri Willig Groep is het maken van Hollandse kaas specialiteiten die onderscheidend zijn in smaak en kwaliteit. Er zijn twee kaasmakerijen. In de kaasmakerij Katwoude worden lunchkaasjes in vele varianten geproduceerd. Kaas wordt in grote volumes geproduceerd in de kaasmakerij Heerenveen.

Van land tot klant

Tussen de dieren op de boerderij groeide de familie Willig op. Op de boerderij leerden zij al snel dat met melk van gezonde blije dieren kaas van topkwaliteit gemaakt kan worden. Dierenwelzijn en duurzaam werken zijn nog altijd onderdeel van het ambacht bij Henri Willig. Tevens overziet de Henri Willig Groep van land tot aan de klant de keten. Dit biedt verschillende voordelen. Zo kan deze groep de beste kwaliteit garanderen en weten zij zeker dat de kaas wordt gemaakt met respect voor mens, dier en natuur.

Kaasmakers

De kaasmakers werken met veel passie aan het creëren van de perfecte kazen van de hoogste constante kwaliteit. Op twee locaties in Nederland gebeurt dit. In het ambacht van kaas maken komen innovatie en duurzaamheid samen. Lees op de website meer over de kaasmakers.

Kaas

De familie Willig heeft een exclusieve kaaslijn opgezet met ieder hun persoonlijke favoriet. Alle kazen zijn uniek van smaak en gemaakt van de hoogste kwaliteit koe-, geiten, – en schapenmelk. De kazen zijn op natuurlijke wijze op houten planken meerdere maanden gerijpt. De kazen zijn uniek vanwege de uitstraling van de gravure die één voor één wordt aangebracht. Bekijk de website om de familiekazen te ontdekken.

Biologische kazen

Deze kazen worden uitsluitend gemaakt van volle melk uit de biologische melkveehouderij. Tevens zijn de kazen van de hoogste kwaliteit geiten-, schapen- en koemelk zonder onnodige toevoegingen. Het aanbod is zeer gevarieerd met allen een volle en eigenzinnige smaakbeleving.

Benieuwd naar het aanbod aan kazen? Op www.henriwillig.com kunt u de kazen bekijken.

Bestel op www.henriwillig.com de overheerlijke kazen.

Proeven

Op verschillende locaties in Nederland kunt u genieten van de overheerlijke kazen.

  • Kaasproeverij: deskundige medewerkers vertellen in hartje Amsterdam hoe kaas wordt gemaakt. Proef de kazen na de toelichting en het bekijken van een film over het traditionele ambacht. Tevens kunt u kennismaken met de smaaksensaties van verschillende kwaliteitskazen van Henri Willig. De kazen kunt u proeven onder het genot van een glas wijn, bier of frisdrank. Reserveer een plekje via de website.
  • Restaurant: groepen worden hartelijk ontvangen in de ouderwetse ambiance van een Hollands interieur. Geniet van een heerlijk kaasplateau, begeleid door mooie wijnen of van een lunch of uitgebreid diner met lokale specialiteiten. Informeer telefonisch of via de mail naar de mogelijkheden.
  • Kaasproeflokaal Warmoesstraat: in hartje Amsterdam kunt u de Hollandse kazen van kaasmaker Henri Willig proeven. Tijdens de proeverij geeft de gastvrouw uitleg over de bijzondere kazen en smaaksensaties. De kaasproeverij bestaat uit vijf verschillende soorten kazen, mosterd en kaasdip. Dagelijks vinden er proeverijen plaats. Boek hier een kaasproeverij.

Beleven

  • Jacobs Hoeve: de medewerkers laten in oorspronkelijke klederdracht zien hoe kaas wordt bereid. De winkel biedt een breed assortiment aan Henri Willig kaas, souvenirs en typisch Hollandse delicatessen aan. Wilt u meer weten over de Jacobs Hoeve? Klik dan hier.
  • De Haal: neem een kijkje in de voormalige hooischuur waarin het verhaal van Henri Willig en zijn passie voor dieren en kwalitatieve kazen wordt verteld. Vanuit deze schuur komt u terecht in de winkel. In de winkel kunt u heerlijke kazen proeven. Bekijk hier de kaasboerderij.
  • Het verhaal van de Edammer kaas: heeft u altijd al willen weten waarom Edam zo beroemd is geworden? In Edam heeft Henri Willig een beleving gebouwd waar de roemrijke geschiedenis van de Edammer kaas wordt verteld. Tevens komt u alles te weten over de Edammer kaas van vroeger en die van nu. Edam ligt onder de rook van Amsterdam. Combineer de experience met een bezoek aan de hoofdstad. Wilt u deze experience beleven? Boek hier een ticket.
  • De Kaaswaag: wist u dat in de vroegere tijden de Edammertjes werden gewogen in de Kaaswaag? De Kaaswaag bevindt zich in het historische centrum van Edam. Een bezoek aan de Kaaswaag en de zomerse kaasmarkt brengt u terug naar de oorsprong van de wereldberoemde ronde kazen. Bekijk de website voor meer informatie over de Kaaswaag.

Kaaswinkels

In Nederland en zelfs daarbuiten zijn er steeds meer winkels van Henri Willig. De winkels bieden een uitgebreid assortiment aan Nederlandse kazen en kaascadeaus aan. Benieuwd waar de winkels zich bevinden? Klik dan hier.

Alida Hoeve

Henri Willig maakt naast de wereldberoemde Edammer en Gouda schapen-en geitenkaas. De medewerkers adviseren u graag over de vele bereidingswijzen en smaaksensaties. Neem ook een kijkje bij het klompen maken. Dit ambacht wordt in Nederland nog altijd beoefend en heeft een hoog aanzien.

De winkel

De winkel biedt een ruim assortiment aan Henri Willig kazen, geschenken en souvenirs aan. Uiteraard kunt u de kazen proeven en willen de medewerkers u graag adviseren. Deze hoeve ligt vlakbij Volendam. Volendam is met zijn dijk en vissershaven wereldberoemd en mag eigenlijk niet ontbreken in uw toeristische route. Bovendien zijn de medewerkers van de hoeve gekleed in originele Volendamse klederdracht.

Klompenmakerij De Vriendschap

De klompenmakerij bevindt zich naast de hoeve. Boeren en arbeiders liepen vroeger op dit schoeisel van populieren- of wilgenhout. Veel vakmanschap wordt vereist om uit een schijf hout een klomp te steken. U kunt in de winkel na de demonstratie diverse gedecoreerde klompen bewonderen.

Openingstijden

De actuele openingstijden van de Alida Hoeve kunt u bekijken op www.henriwillig.nl.

Locatie

Alida Hoeve en de Vriendschap
Zeddeweg 1
1131 CW Volendam
Tel: +31 (0) 299 – 365 830
E-mail: alida@cheesefarms.com
www.henriwillig.com