Single Post

Villa Zebra

Villa Zebra kiest niet voor het creëren van houvast, maar kiest voor een zoektocht, voor nieuwsgierigheid, voor kunst en de interactie met kunst. Het gaat niet om het kunstwerk op zich, maar om wat kunst teweeg brengt bij en tussen mensen.

U kunt kunst zien als een dialoog. Er is geen waarheid en er zijn mogelijkheden. Wist u dat kunst vraagt om een open houding? Bovendien zet kunst u aan tot het stellen van vragen waar geen vaststaand antwoord op is.

Zien & doen

  • Zelf!: spelenderwijs komen peuters en kleuters in aanraking met hedendaagse kunst. De verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen wordt gestimuleerd door middel van interactieve kunstinstallaties. In samenwerking met kunstenaars zijn vijf speel- en kunstinstallaties ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van speel- en kunstinstallaties? Klik dan hier.

Naast de permanente voorstelling Zelf! zijn er ook wisselende tentoonstellingen. Benieuwd welke tentoonstellingen u dit jaar kunt zien? Klik dan hier.

Museumcafé en winkel

U kijkt vanuit het Zebracafé uit op de Rotterdamse skyline: de Maas, de Erasmusbrug, de Hef en de Willemsbrug. In het café wordt koffie, thee, fris, tosti’s en poffertjes, fruit en snoep/snacks geserveerd. Lees samen een boekje, speel een spelletje of met het reuzenpoppenhuis of bouw met Lego of MagnaTiles.

Villa Zebra heeft een kleine museumwinkel met bijzondere cadeautjes. Onder deze cadeautjes wordt werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, prentenboeken en kaarten, creatieve materialen en grappige hebbedingen verstaan.

Kinderfeestjes

U en uw vrienden worden hartelijk ontvangen in de vrolijk versierde feestjesruimte. Vervolgens brengt u samen met uw vrienden een bezoek aan de tentoonstelling die bij uw (nieuwe) leeftijd past. Ter afsluiting van uw feest gaat uw gezelschap zelf creatief aan de slag in een speciale feestworkshop. Voor iedereen staat er limonade en iets lekkers klaar.

Vier bij Villa Zebra een te gek feest waarin u leert hoe leuk kunst is en gaat u zelf creatief aan de slag. Bekijk het aanbod aan kinderfeestjes op www.villazebra.nl.

Onderwijs

Het museum biedt verschillende educatieprogramma’s aan voor elke leeftijdscategorieën. Naast educatieprogramma’s voor het basisonderwijs kunnen professionals in het onderwijs deelnemen aan een speciaal ontwikkeld programma. Benieuwd welke educatieprogramma’s aan het basisonderwijs en professionals worden aangeboden? Klik dan hier.

Kaartverkoop

Heeft u binnenkort een bezoek aan Villa Zebra op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.villazebra.nl. Zou u elke dag wel een bezoek willen brengen aan Villa Zebra? Dan is een Villa Zebra-abonnement voor u een uitstekend idee. Abonnementen zijn uitsluitend verkrijgbaar tijdens de openingstijden aan de balie van Villa Zebra. Heeft u vragen over de abonnementen? Neem telefonisch of via de mail contact op met Villa Zebra.

Openingstijden

De actuele openingstijden van Villa Zebra kunt u bekijken op www.villazebra.nl.

Bereikbaarheid

Villa Zebra kunt u bereiken met het openbaar vervoer. Neem tram 20, 23 of 25 en stap uit bij metro halte Wilhelminaplein. Naast de tram kunt u ook bus 32 (halte Koninginnebrug) of bus 47 (halte Koninginnebrug) nemen. Vanaf het Wilhelminaplein is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra.

U kunt betaald parkeren op het terrein aan de voorzijde van Villa Zebra of aan de overzijde van de Koningshaven op het Noordereiland. Villa Zebra beschikt niet over een eigen invalidenparkeerplaats, maar u kunt met uw auto vlakbij de voordeur komen. Wilt u meer weten over parkeren in Rotterdam? Klik dan hier.

Locatie

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam
Tel: 010 – 241 17 17
E-mail: post@villazebra.nl
www.villazebra.nl