Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg – High Tea in het oude Koetshuis

Bij dit Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg is inbegrepen:

 • Onbeperkt thee en koffie
 • Uitgebreide High Tea met broodjes/sandwiches, warme hapjes en uiteraard verschillende zoetigheden
 • Al te boeken vanaf 2 personen

Prijs: € 24.50 p.p. vanaf minimaal 2 personen

TIP: Breid je vriendinnenuitje uit met een bezoekje aan Kasteel Huis Bergh of een wandeling door de Plantage. Vraag naar de mogelijkheden.

De prijs van dit Vriendinnenuitje in Kasteelstad s-Heerenberg is geldig tot 31 december 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Vriendinnenuitje in s-Heerenberg

Welkom in Kasteelstad 's-Heerenberg. Heerlijk een dagje uit met je Vriendinnen en genieten van een High Tea. Wij serveren een uitgebreide High Tea en geven je een mooi uitzicht op het Middeleeuws Kasteel Huis Bergh. Loop de loopbrug over en zie aan de rechterkant ons Kasteel Cafe gevestigd in het oude Koetshuis. Een heerlijke High Tea op een bijzondere locatie.

Omgeving en Uitbreidingen

Jullie zijn beland in het oude Koetshuis een Middeleeuws kasteel en aan het genieten van een heerlijke High Tea. Zin om aansluitend meer te zien van deze middeleeuwse locatie? 
Het is mogelijk om het High Tea arrangement uit te breiden met:

Een wandeling door het Parkbos De Plantage. Leker de benen strekken na een gezellige High Tea. Rond Kasteel Huis Berg ligt een wal en daarachter het parkbos De Plantage dat al in de 18de eeuw is aangelegd. De wal was onderdeel van de verdedigingswerken. In 1379 verleende Willen van den Bergh stadsrechten aan 's-Heerenberg. Vermoedelijk is de stad daarna voorzien van verdedigingswerken, waarvan de wal deel uitmaakte. Oorspronkelijk heeft de stadswal een binnen- en een buitengracht gehad. 

Het park heeft twee hoofdlanen die elkaar kruisen. De ene ziet uit op stiftskerk van Hoog-Elten en de ander op de Martinikerk van Emmerik. Dat is heel bewust zo aangelegd. De oudste eiken in De Plantage dateren uit 1785. Verder staan er in het Parkbos oude Douglas-sparren, Japanse Lariksen en veel rododendrons. Er komen ook zeldzame planten voor als de bosanemoon, de gevlekte aronskelk, bosklaverzuring en dalkruid. Bijzondere paddenstoelen zijn de paarse violetsatijnzwam, de zwavelzwam en de eikhaas.

Na 2 uur staren naar het Kasteel ben je vast benieuwd hoe het er van binnen uitziet. Het kasteel is geopend voor bezoek en heeft een bijzondere kunstcollectie. Met de audiotour leer je alles over deze bijzondere plek. Vraag ons personeel naar de mogelijkheden voor een bezoek.

Uitgebreide High Tea

Bij ons kunt u tijdens de High Tea genieten van Emmathee. Dit is kwalitatieve, losse thee waarvan wij 6 verschillende soorten serveren. Liever een kop koffie? Dat kan natuurlijk ook. Het lekkers bij de high tea bestaat uit broodjes/sandwiches, warme hapjes en uiteraard verschillende zoetigheden, 

Bijvoorbeeld:

Broodjes (vlees/vis/vega)
- Mini meergranenbroodje
- Wrapje
- Sandwich/mini croissant

Warme items
- Mini quiches
- Mini kroketje
- Rösti met topping

Zoete gedeelte
- Muffin
- Brownie
- Petit four
- Meringue

Arrangement beoordelingen

8.3
Superb
3 reviews
 • 8
  Anoniem

  High tea was geweldig. Personeel super aardig. Een minpuntje was de temperatuur. Het was vrij koud in het restaurant.

 • 9
  Erna

  Heerlijke High Tea op prachtige lokatie. Super vriendelijk personeel!

 • 8
  Anoniem

  Leuke locatie, vriendelijke bediening. Niet een klassieke high tea maar wel lekker.