Image Alt

Liemers

Bruisende Liemers

De Liemers ligt ten zuidoosten van Arnhem. Het wordt begrensd door de Duitse grens in het zuidoosten, de Nederrijn in het zuidwesten. De IJssel in het noordwesten en de Oude IJssel  in het noordoosten omgeven het gebied.

De Liemers heeft geen grote bekendheid in Nederland. Het wordt vaak gezien als een deel van de Achterhoek. Dit komt omdat wordt aangenomen dat het bosgebied Montferland de oostelijke grens is. Aan de andere kant wordt de Oude IJssel als streekgrens aangehouden. In de Liemers kunt u de kracht van het water ontdekken. De Rijn trad eeuwenlang uit zijn oevers. Wanneer u over de dijken fietst of wandelt ziet u de groene wielen en waaien als overblijfsel van de talrijke overstromingen. De Bijland dankt zijn bestaan zelfs aan deze natte tijden.

Toeristische informatie

Buitengoed de Panoven: u kunt bij de historische steenfabriek terecht voor diverse activiteiten en zelfs een overnachting. Overnacht in één van de natuurlodges, stallen of comfortkamers. Op authentieke wijze kunt u een steen vormen, steenbakkers golf spelen of op zoek gaan naar de bevers in het gebied. Na een dag vol avontuur kunt u genieten van een gerecht in het Streekrestaurant de Herberg van de kleine kaart of een streekbuffet.

Recreatiegebied Rhederlaag: op de plassen kunt u rondvaren in hun eigen motorboot, zeilboot of kano, maar u kunt ook een zeilboot of kano huren. Heeft u meer zin in luieren op het strand? Dat kan uiteraard ook. Geniet bovendien van uw kinderen die zich vermaken in het water of op de vele speeltoestellen.

Landgoed Sevenaer: u vindt in hartje Zevenaar Landgoed Sevenaer. Natuur en cultuur komen samen in een historische kasteelboerderij. Volop is het boerenbedrijf nog in beweging. Vanwege de wens van Jonkheer van Nispen van Sevenaer. Echter wordt er gewerkt aan een duurzame kasteelboerderij waar heerlijke authentieke producten worden verbouwd.

 

Arrangementen in de Liemers