De middag van Simpie in de Goot – Zeilmiddag beleven op een botter

Dit arrangement is inclusief

 • Welkomstborrel
 • Schippersborrel met haring
 • Borrelhapjes
 • Uitgebreide BBQ en Visbakken
 • Onbeperkt consumpties Hollandse bar

Prijs: vanaf € 98,95 p.p. incl. btw per persoon (All-in).

Minimum aantal personen is 10.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Beleef het op een Botter

Op zoek naar een onbewoond eiland? Of gewoon lekker lui het water op, de warme zon op je wangen en een koele bries die door je lokken woelt? Kom aan boord van de Botter en laat je vervoeren naar gindse eilanden waar we aanleggen voor de ontdekkingsreis. Dat kan allemaal met dit verrukkelijk leuke middagarrangement waar je jezelf en elkaar lekker mee kan verwennen!

Zeilen met het stoerste visserschip

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De middag van Simpie in de Goot

Het programma middagje zeilen op een Botter:
13:00 Ontvangst in ‘t Schippershuys met een welkom borrel.
13:30 Palaver met een korte uitleg over het programma en het indelen van de schepen.
13:45 Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de ontdekkingsreis gaat beginnen!
14:00 Wat is een zeiltocht zonder Schippersborrel? En dat met de lekkerste haring uit Spakenburg.
15:00 Borrelhapjes. En tijdens het varen ontbeert het je uiteraard niets aan de nodige consumpties!
16:45 Terugkeer in de haven van Spakenburg.
17:00 De BBQ wacht je op in ons knusse havenrestaurant ‘t Schippershuys, en/of het visbakken op onze traditionele wijze aan boord van onze Botters in de haven.
19:00 Einde arrangement. Dank voor jullie gezelligheid, tot ziens, en behouden thuisvaart!

Arrangement beoordelingen

9.0
Superb
5 reviews
 • 8
  H. Kluskens

  Goede organisatie, leuke mensen

 • 9
  J. Hofman-Larsen

  Perfecte dag gehad! Zeer geslaagd!

 • 9
  Anoniem

  Het was Geweldig!!! Wat hebben wij genoten...mede dankzij het personeel en het weer.

 • 9
  B. Kroese

  Buitengewoon tevreden over de ontvangst en de begeleiding. Alsook over de vaartocht. Minpuntje precies afgepaste hoeveelheid haring aan boord. Dat had er enkele meer mogen zijn voor de liefhebbers

 • 10
  Henny Voskuilen

  We hebben een topmiddag beleefd, geweldige ervaring, hartelijke, toegankelijke schippers en maatjes, vriendelijk personeel in de bar, lekker gegeten!