Single Post

Pre Historisch Dorp

Ga zelf op ontdekkingstocht in het openluchtmuseum van Eindhoven en maak kennis met het verleden. Tijdens uw ontdekkingstocht zult u de historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen ontmoeten. De historische bewoners vertellen u spannende verhalen, laten u kennis maken met oude ambachten en vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Eindhoven Museum

Het historische openluchtmuseum, preHistorisch Dorp, is onderdeel van het Eindhoven Museum. Het museum toont aan de hand van archeologische reconstructies van gebouwen en door levende geschiedenis zes verschillende tijdperken. De tijdperken die in het museum worden vertoond zijn: de tijd van jagers en verzamelaars, de tijd van de eerste boeren, de Inheems-Romeinse tijd, de tijd van de Vikingen en Franken, de tijd van handel en steden en de Tachtigjarige Oorlog.

Ontmoet de historische bewoners van het dorp (tijdgidsen) op hun erven, hoeves of ambachtshuizen voor een reis terug in de tijd. De bewoners zijn gekleed in de klederdracht van het betreffende tijdperk. De tijdsgidsen verzorgen rondleidingen, vertellen verhalen en demonstreren de bezigheden uit het dagelijkse leven van hun voorouders. Tevens kunt u ook deelnemen aan historische activiteiten, zoals vuur maken, boogschieten, ijzersmeden, speerwerpen, pottenbakken of weven.

Zelf ontdekken

Het preHistorisch Dorp kunt u uitstekend op eigen houtje ontdekken. Wandel over de paden, geniet van de geur van smeulende vuurtjes en speur in de huizen, hoeves en schuren. Maak kennis met de bewoners die u van alles vertellen over hun tijdperk.

Tijdens spraakmakende weekenden komt de geschiedenis tot leven. Geschiedenisliefhebbers uit verre omstreken komen hierop af. Zin om een spraakmakend weekend te beleven? Kom naar het preHistorisch Dorp.

Ontdekkingstocht

Tijdkisten: wist u dat in het hele dorp tijdkisten zijn verstopt? Open een tijdskist en ontvang extra informatie over het tijdperk waarin u zich bevindt. De tijdkisten laten u zien hoe het dagelijkse leven toen was. Het dagelijkse leven wordt vertoond aan de hand van kleding, voedsel en technieken.

Speurtocht: bent u op zoek naar avontuur? Neem deel aan de speurtocht en vindt zes echte archeologische objecten in de verschillende huizen. Vergeet niet om een oerselfie te maken. Misschien verandert u in een stoere jager of iemand van adel. Download gratis de Tijdkijkerapp en reis terug naar historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog.

Samen ontdekken

Weet u niet waar u moet beginnen of wilt u meer te weten komen? Onder begeleiding van een gids of een audiogids kunt u wandelen langs alle hoogtepunten. Bovendien vertelt de gids of de audiogids u over het leven in de verschillende tijdperken. Geniet na de wandeling van een hapje of drankje in Herberg Den Bonten Os of neem deel aan een historische activiteit.

Audiotour (app): kom op eigen tempo meer te weten over wat u ziet. De audiotour neemt u mee langs 9 speurpunten. Geef uw ogen de kost en luister naar extra informatie over het punt waar u bent. Neem uw eigen oordopjes mee of koop ze aan de kassa.

Agenda

Maandelijks staan er op de agenda van het preHistorisch Dorp diverse historische activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke historische activiteiten op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Herberg Den Bonten Os

Zin in een break tijdens uw bezoek? Breng een bezoek aan Herberg Den Bonten Os aan het marktplein. U wordt hartelijk ontvangen door de herbergier en zijn gezelschap. Neem plaats aan een tafel en geniet van puur eten. Het eten wordt ter plekke en met aandacht voor u bereid. Bij mooi weer kunt u ook plaatsnemen op het grote terras.

Tickets

Wilt u een bezoek brengen aan het Pre Historisch Dorp? Bestel uw tickets op www.prehistorischdorp.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Pre Historisch Dorp op www.prehistorischdorp.nl.

Parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft een gratis parkeerplaats met voldoende parkeerplekken voor auto’s en touringcars. Het parkeerterrein vindt u voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit de parkeerplaats loopt u in enkele minuten naar de ingang van het park. Let op, bij grote evenementen is er een betaalde bewaakte parkeerplaats.

Bereikbaarheid

Met de auto

  • Vanaf de N2: op de N2, ten zuiden van Eindhoven neemt u afrit 33 (Waalre/Valkenswaard) en gaat u aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het 4e verkeerslicht (net na het Shell pompstation) slaat u linksaf, de ring op (Boutenslaan). Ga daarna meteen rechts de ventweg op. Dan neemt u de eerste weg links onder de tunnel door (hoogte 3.20m). Direct erna weer rechtsaf de doodlopende straat in. Aan de linkerkant ligt het museum. Als u enkele meters doorrijdt kunt u op het terrein links uw auto gratis parkeren.
  • Vanaf de ring (ter hoogte van het Evoluon): blijf de ring volgen in zuidelijke richting, richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. U volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neemt u rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. U kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Openbaar vervoer (vanaf station Eindhoven Centraal)

Het preHistorisch Dorp heeft een eigen bushalte met een flexibele vervoerservice op afroep (Bravoflex). Met de OV flex app reserveert u uw vertrek- en aankomsthalte en gewenste aankomsttijd. De Bravoflex haalt u dan op en brengt u naar de voordeur van het preHistorisch Dorp.

Vanaf station Eindhoven Centraal kunt u, naast de Bravoflex, gebruikmaken van de vaste buslijnen. Houd er rekening mee dat u vanaf deze bushalte nog ongeveer 6 minuten moet lopen.

  • Neem buslijn 317 (Dommelen), 318 (Luyksgestel), 407 (High Tech Campus) of buslijn 7 (Maxima Medisch Centrum).
  • Stap uit bij bushalte Boutenslaan.
  • Ga voor het stoplicht rechtsaf (ventweg Boutenslaan) op.
  • Volg de borden preHistorisch Dorp (onder viaduct).

Met de fiets

Het preHistorisch Dorp kunt u ook gemakkelijk met de fiets bereiken. Het museum ligt aan de Genepper Parken

Locatie

Pre Historisch Dorp
Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven
Tel: 040 – 252 22 81
E-mail: info@prehistorischdorp.nl
www.prehistorischdorp.nl