Single Post

Het DAF Museum

In het museum zult u van de ene verbazing in de andere verbazing vallen. De vindingrijkheid die DAF kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal u boeien.

Nostalgie

Op de benedenverdieping van het museum maakt u kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten. Tevens bestaat deze verdieping uit een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren 30, een replica van het kantoor van de Van Doorne’s en een gezellig café.

Mijlpalen

De mijlpalen uit de DAF-geschiedenis worden weergegeven door middel van vrachtwagens. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u ook militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

Collectie

Een uitzonderlijke collectie personenwagens staat te pronken op de galerij. Bewonder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan. U zult een rondgang maken door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. De rondgang is vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de DAF fabrieken van de band komen.

Benieuwd naar de DAF collectie? Neem op www.dafmuseum.nl alvast een kijkje.

Gelegenheden

Wist u dat het museum de gelegenheid biedt voor partijen, recepties, vergaderingen, bijeenkomsten of bedrijfsfeesten? U en uw gasten kunnen elkaar ontmoeten op een prettige, informele, zakelijke of persoonlijke manier. Het maakt niet uit of het om 20 of 400 gasten gaat. Het museum biedt mogelijkheden op maat.

U kunt het museum zowel binnen als buiten de normale openingstijden reserveren. De mogelijkheden zijn beperkt binnen de reguliere openingstijden. Exclusiviteit kan buiten de openingstijden worden geboden.

Faciliteiten

Het museum beschikt over een ‘Daffetaria’, een ‘Taveerne’ en een ‘Dorpsplein’. Het ‘Oscar Wibaut Theater’ is ingericht als filmzaal en voorzien van alle audiovisuele middelen. Maak uw presentatie naar wens compleet met deze middelen.

Het museum heeft een uitstekende cateraar voor drankjes en hapjes, diners en buffetten. In overleg kan de catering naar wens en budget worden ingevuld. Uw bijeenkomst kan worden gecombineerd met een museumbezoek.

Wilt u een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in.
Voor meer informatie kunt u telefonisch, fax of via de mail contact opnemen.

Trucknasium

Een interactief onderwijsprogramma rondom mobiliteit, duurzaamheid en veiligheid voor tweede-en derdejaars vmbo-t, havo en vwo leerlingen. Het onderwijsprogramma wordt sinds begin 2019 ook aangeboden voor groepen 7 en 8 van de basisschool.

Trucknasium is een doe-en-ontdek-het-zelf-programma dat u voorbereidt op school. U gaat vooral zelf aan de slag in het museum. Een bezoek aan het Trucknasium duurt een dagdeel: een ochtend of middag. In overleg is maatwerk mogelijk.

Nieuwsgierig geworden naar het Trucknasium? Bekijk www.dafmuseum.nl voor meer informatie.

Veilig Verkeer Zone

Spelenderwijs kunnen jonge bezoekers in het museum leren omgaan met diverse verkeerssituaties. In de speciaal aangelegde DAF Veilig Verkeer Zone wordt dat gedaan met moderne leermiddelen en interactieve media. Er worden verschillende aspecten van verkeerskennis en verkeersveiligheid belicht. U kunt hierbij denken aan video’s over de blinde hoek bij vrachtwagens en bussen, en over gedrag en gevaren in het verkeer. Tevens wordt op een laagdrempelige manier uw kennis over de verkeersregels getoetst.

Voor wie

Het lesprogramma is bedoeld voor scholieren vanaf groep 6 en het eerste leerjaar van het voortgezet onderwijs. Het programma bestaat uit een theorieles en een praktijkles. De praktijkles wordt gegeven aan de hand van een door de leerlingen zelf aangelegd kruispunt en een rotonde. Tevens is er een interactieve les met moderne media.

In het programma kunnen speciale wensen en aandachtspunten ten aanzien van specifieke verkeerssituaties of omstandigheden worden opgenomen. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de leerlingen. Aansluitend op het lesprogramma kan in overleg een korte rondleiding door het museum worden geregeld.

Wilt u meer weten over de Veilig Verkeer Zone? Klik dan hier.

Prijzen

Heeft u binnenkort een bezoek aan het DAF Museum op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.dafmuseum.nl.

Openingstijden

De actuele openingstijden van het DAF Museum kunt u bekijken op www.dafmuseum.nl.

Bereikbaarheid

Te voet
Het museum ligt in het centrum van Eindhoven op ongeveer 15 minuten lopen van het NS Centraal Station. De route naar het museum is met bordjes door de gemeente aangegeven.

Met openbaar vervoer

Vanaf het busstation (achterzijde NS station) buslijn 5. De uitstaphalte is direct voor het museum (Tongelresestraat bij de Hefbrug)

Per auto

  • Tilburg (via A58): na afslag Best bord ‘s-Hertogenbosch/Nijmegen/Helmond (A50) aanhouden. Daarna Nijmegen/Helmond A50. Vervolgens neemt u afslag 6+7 Centrum/Tongelre, daarna afslag 7. Zie verder: omschrijving (1*)
  • ‘s-Hertogenbosch (A2): na de 2e afslag Best linkerzijde van de weg aanhouden richting Helmond (A50), daarna afslag 6+7, daarna afslag 7. Zie verder: omschrijving (1*)
  • Nijmegen (A50): na afslag Son richting Helmond/Tongelre (A50). Zie verder: omschrijving (1*).

Omschrijving (1*): bij het eerstvolgende stoplicht linksaf de rondweg op. Bij verkeersplein met verkeerslichten rechtdoor (2e afslag), onder het spoorlijnviaduct door. Bij de eerstvolgende verkeerslichten rechtsaf (Tongelresestraat). Doorrijden tot aan de ophaalbrug (kanaal). U bent nu bij het DAF museum.

  • Antwerpen (via A67): bij verkeersknooppunt (De Hogt) richting Venlo/Maastricht. Daarna afslag Eindhoven/Centrum/Tongelre/Stratum (onder de weg door). Zie verder: omschrijving (2*).
  • Venlo (via A67): bij verkeersknooppunt Leenderheide rechtsaf richting Eindhoven/Centrum/Tongelre. Zie verder: omschrijving (2*).

Omschrijving (2*): eerstvolgende verkeersplein in Eindhoven rechtdoor, dan bij het 2e verkeerslicht rechtsaf (rondweg in Eindhoven op). Doorrijden tot de weg omhoog gaat (over een kanaal), daarna bij het 2e verkeerslicht linksaf de Tongelresestraat op. Doorrijden tot aan de ophaalbrug (kanaal). U bent nu bij het DAF museum.

  • Helmond (N270): richting Eindhoven tot aan verkeersplein driekwart rond (dus 3e afslag), onder het spoorwegviaduct door, daarna bij de verkeerslichten rechtsaf (Tongelresestraat). Doorrijden tot aan de ophaalbrug (kanaal). U bent nu bij het DAF museum.

Locatie

Het DAF Museum
Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven
Tel: 040 – 24 44 364
E-mail: info@daf-museum.nl
www.dafmuseum.nl