Single Post

Dolfinarium Harderwijk

Maak in het Dolfinarium kennis met dolfijnen, walrussen, bruinvissen, Californische zeeleeuwen, Stellerzeeluwen, gewone en grijze zeehonden en roggen, haaien en vissen. In het Dolfinarium kunt u op maar liefst 5 locaties de dolfijnen bewonderen. Wist u dat de walrus de zwaarste bewoner van het Dolfinarium is?

In de Noordzee zwemt de kleinste soort walvis van de wereld, de bruinvis. De Californische zeeleeuw beweegt zich zowel soepel op het land als in het water. Wist u dat een Stellerzeeleeuw een beetje gevaarlijk is? Ontdek het tijdens uw bezoek aan het Dolfinarium. Wie houdt er nu niet van het schattige koppie van de zeehond? Ontmoet naast eerdergenoemde dieren de glibberige roggen, speelse haaien en vrolijke vissen.

Voorstellingen

In het Dolfinarium vinden er dagelijks verschillende voorstellingen plaats. Aan welke voorstelling brengt u een bezoek? De zeeleeuwen, walrussen, dolfijnen, haaien en roggen, kleine dolfijn, Stellerzeeleeuwen of zeehonden. Benieuwd wat de voorstellingen inhouden? Neem dan een kijkje op www.dolfinarium.nl.

Spelen en doen

Waterpret: een waterattractie waar kleine en grote waterratten zich als een vis in het water voelen. Durft u van de hoogste en snelste waterglijbaan? Of glij door een wereld vol lichtjes in ‘De Zeevonk’. Gegarandeerd spetterpret dus!

Roggenrif: alleen in het Dolfinarium kunt u roggen, haaien en andere vissen uit de Noordzee aaien. U leert al spelend alles over de dieren die in de Noordzee leven. Zoek de spanning op tijdens de proefjes in het Noordzee-laboratorium van het Roggenrif.

Krabbenkust: in het Krabbenkust komen spelen, beleven en ontdekken samen. U vindt er krabben, kreeften, anemonen en bijzondere vissen. U mag de dieren zelfs voeren.

Speeltuinen: het Dolfinarium heeft 4 speeltuinen waar kinderen zich volledig kunnen uitleven. Op het strand aan het Veluwemeer kunnen zandkastelen worden gebouwd, geravot in het zand of een strandwandeling worden gemaakt.

Kiosken

Bij diverse horeca tentjes in het park kunt u terecht voor een kop koffie, een tussendoortje of een warme hap. Kiest u voor een heerlijk bakje kibbeling of een broodje hamburger. Liever iets gezonds? Kies dan voor een lekkere bol gezond of pulled chicken met een smoothie. U kunt ook genieten van een verfrissende frisdrank of ijsje.

Souvenirs en cadeaus

Wie wilt dat nou niet? Een dolfijnen-of zeeleeuwenknuffel om thuis onbeperkt mee te knuffelen, een sleutelhanger of het Dolfinarium-dierenboek. Lees het Dolfinarium-dierenboek nog eens rustig door over alles wat u heeft geleerd.

Tarieven

Een bezoek aan het Dolfinarium staat binnenkort op de agenda. Bestel uw tickets op www.dolfinarium.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Dolfinarium op www.dolfinarium.nl.

Parkeren

Volg de borden naar het gemeentelijke parkeerterrein op de Lelykade (P2). U loopt in minder dan 10 minuten naar de ingang van het Dolfinarium. Koop vooraf uw dag parkeerkaart bij de parkeerautomaten of via de website van de gemeente Harderwijk. U kunt geen dagkaart kopen bij de kassa’s van het Dolfinarium. U kunt bij de parkeerautomaat betalen met gepast muntgeld of pinpas.

Parkeren voor mindervaliden: wanneer u geen officiële gehandicaptenkaart (GPK) heeft, kunt u worden afgezet bij de ingang van het Dolfinarium. Daarna dient de auto op de Lelykade (P2) geparkeerd te worden. U kunt uw auto parkeren op een parkeerplek naast de hoofdingang. Let op dit zijn enkele parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK. U dient hiervoor de brug over te steken naar het Dolfinarium-eiland en ga richting de Strekdam. Vervolgens slaat u linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden bevinden zich dan aan de linkerkant.

Parkeerplaatsen voor touringcars: u kunt uitstappen bij uitstaphalte aan de Strekdam. Vanuit hier is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. De touringcar kan vervolgens gratis worden geparkeerd op de gemeentelijke parkeerplaats Flevoweg (P3).

Locatie

Dolfinarium
Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk
Tel: + 31 341-467 467
E-mail: info@dolfinarium.nl
www.dolfinarium.nl