Image Alt

Randstad

Randstad, hart van Nederland

De Randstad is een stedelijke concentratie in het westen van Nederland. De stedelijke concentratie omvat de vier grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Hoeksche Waard en Groene Hart kunnen worden gerekend tot de Randstad.

De half-open ring laat zich onderscheiden door een negental afzonderlijke stadsgewesten: Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht.

Toeristische informatie

In de Randstad treft u veel musea, schouwburgen, concertzalen en bioscopen. Bovendien vinden er jaarlijks belangrijke evenementen plaats. Een toonaangevend museum is het Rijksmuseum. Tevens behoort het Koninklijk Concertgebouworkest tot de drie meest gerenommeerde symfonie-orkesten ter wereld.

Rijksmuseum: in het museum wordt een collectie vertoond van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Bewonder werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het museum is ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers.

Koninklijk Concertgebouworkest: het is een symfonieorkest in Nederland. In 1888 werd het opgericht en sinds 1988 voorzien van het predicaat Koninklijk. Koningin Maxima is de beschermvrouw van de Stichting Koninklijk Concertgebouworkest.

Arrangementen in de Randstad