De Dag van de Dikke Bries – Een dagje zeilen op een botter

Dit arrangement is inclusief

  • Huur schip van 3 uur
  • Ontvangst met koffie/thee en cake
  • Schippersborrel met verse haring
  • Borrelhapjes
  • BBQ
  • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 104,95 p.p. exclusief btw (All-in).
Minimum aantal personen is 12 en maximum aantal is 300 personen.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Zeilen op een Botter

De wind en het getij, Doen het zware werk voor mij. Wil je het ook beleven. Blijf dan niet op dat kantoor kleven De dag van de Dikke bries arrangement Aan boord van de Botter genieten van een mooie dag, Dat kan met dit dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Dat is zeilen met het stoerste visserschip

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen. De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De Dag van de Dikke Bries

Aan boord van de Botter genieten van een mooie dag, en aanleggen op een onbewoond eiland. Dat kan met dit dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma

10.30 uur: Ontvangst in 't Schippershuys in Spakenburg met koffie/thee met cake
11.00 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen
11.30 uur: Bezoek aan de Spakenburgse visafslag waar de visafslager voor u klaar staat om naast een historische vertelling op een ludieke manier makreel te veilen.
12.30 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
13.00 uur: Schippersborrel met verse haring
13.45 uur: Borrelhapjes.

Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.

15.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
16.00 uur: Begin van de barbecue in ons restaurant 't Schippershuys en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven.
17.45 uur: Einde arrangement