Familieuitje in Spakenburg – Zeilen op een botter

Bij deze familiedag op een botter is inbegrepen:

 • Huur schip
 • Ontvangst met eenvoudige Lunch
 • Schippersborrel met haring
 • Borrelhapjes
 • Onbeperkt consumpties
 • Naborrelen
 • Barbecue en/of visbakken

Prijs: vanaf € 99,95 p.p. all-inclusive.

Kinderen t/m 4 jaar gratis.
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 3,75 per levensjaar (per arrangement).

Start arrangement: 12.00 uur Einde arrangement: 19.00 uur
Minimum aantal personen voor dit arrangement 10.

De prijs van deze familiedag op een botter is geldig tot en met 31 december 2023.

Een dag zeilen op een Botter

Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag- en avondtochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. Het is zeer de moeite waard als een actieve familiedag. Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag en cultuur snuiven in Spakenburg. Dat kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Voorbeeld programma:

12:00 Verzamelen in t Schippershuys.
12:15 Bezoek aan museum Spakenburg
13:00 Ontvangst in ‘t Schippershuys met een eenvoudige lunch.
13:30 Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de schepen.
13:45 Afvaart. De zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
14:00 Schippersborrel met verse haring.
15:00 Borrelhapjes. Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.
16:45 Aankomst in de haven van Spakenburg.
17:00 Begin van het barbecue in ons restaurant ‘t Schippershuys en/of het op traditionele wijze vis bakken aan boord van onze schepen in de haven.
19:00 Einde arrangement.

Meezeilen op klassieke botters

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in het oergezellige schippershuys of in het museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

Arrangement beoordelingen

8.8
Superb
5 reviews
 • 9
  I. Engelschman

  Ons afdelingsuitje was prima verzorgd. Vakmensen in het restaurant, de visafslag en op de boten. Eten en drinken was allemaal fantastisch. Een echte aanrader voor een afdelingsuitje/ familieuitje!

 • 9
  R. Veldhuizen

  Een prima dag gehad met ons team. Wat ons vooral opviel was het enthousiasme bij de Spakenburgers om het ons naar de zin te maken.

 • 8
  Anoniem

  We hebben het uitje in Kampen laten plaatsvinden. Een zeer relaxte plek met zeer ontspannen enthousiaste medewerkers van de stichting Botterzeilen Kampen. Was erg leuk en goed georganiseerd.

 • 10
  Peter Epping

  In prima overleg met de schipper het programma enigszins aangepast. Van begin tot eind een fantastische dag met een vriendelijke bemanning die alles deed om kinderen en volwassenen het naar de zin te maken. Een moeilijke opgave omdat de leeftijden varieerden van 4 tot 74 jaar maar daar zijn ze volledig i geslaagd. Een 100% aanrader voor een leuke dag uit!

 • 8
  Henk Kat

  Samen met collega's een heerlijke lunch gehad. Daarna een prachtige zeiltocht naar het stoomgemaal bij Nijkerk. Weer terug in Spakenburg hebben we genoten van een goed verzorgde barbecue. Alles top geregeld en all inclusive.