Rondvaart door Hoorn in een elektrische sloep – al vanaf 4 personen

Dit arrangement is inclusief:

  • Drankjes aan boord
  • Opstapplek naar keuze vanaf Oostereiland of in overleg
  • 60 minuten rondvaart met gids
  • Elektrische sloep

Prijs: vanaf € 15,- p.p. 

De prijs van dit arrangement is geldig tot en 31 december 2023.

Rondvaart door Hoorn

Met vele handige op- en afstapplekken is de Watertaxi het ideale begin van uw uitje in Hoorn. Gratis parkeren, daarna koffie en thee aan boord en genieten van een leuke vaartocht naar uw bestemming.

Unieke mogelijkheid

Met de rondvaart Hoorn krijgt u de unieke mogelijkheid om al dit moois te beleven vanaf het water. Een ervaren schipper gidst u in een uur door de geschiedenis van de haven en brengt u in de vele havens en grachten die Hoorn rijk is.

De -misschien wel mooiste- haven van het IJsselmeer herbergt vele verschillende havens, elk met hun eigen verhaal.

De omgeving

De buitenhaven met de Hoofdtoren, het Houten Hoofd en het Oostereiland. De Binnenhaven waarin u feitelijk aanmeert in de binnenstad van Hoorn met haar prachtige Veermanskade en het Schippershuis. De Karperskuyl met de Ottobrug, de mooie woonboten en de Bossu-huizen. De grashaven met Achter op het zand en het Vissereiland, de Vluchthaven met de prachtige panden aan de Binnenluiendijk en niet te vergeten de grachtengordel Nieuwendam/Venidse, Vismarkt, Bierkade en Korenmarkt. Feitelijk de eerste haven van Hoorn, die zich nog steeds bevindt op de plek waar ooit een kreekje in het moerassige buitengebied van de stad de eerste boten naar Hoorn bracht.