Gezellig vriendinnenuitje – Fietstour door de Jordaan in Amsterdam

Dit arrangement is inclusief:

  • 2 Uur durende fietstour inclusief een pauze van 20 minuten in een Jordaans café

Prijs: € 27,50 p.p. (consumpties niet inbegrepen). 

Jongeren 7-17 jaar: € 14,50
Kind (0-6 jaar) kinderzitje: € 6,- *
*Plaats bij het boeken een opmerking dat je een kinderzitje wil reserveren. Deze reken je later af aan de balie.

Vertrektijden: het hele jaar door, ieder moment van de dag in overleg met ons kantoor.
Vertrekpunt: 3 minuten lopen vanaf het Centraal Station

Groepsgrootte: 
Maximaal 12 deelnemers per gids, bij uitzondering 14 personen. Bij grotere groepen zijn er meer gidsen beschikbaar en vertrek je in groepjes. Dit zijn maximale groottes in verband met verstaanbaarheid van de gids en regelgeving van de gemeente Amsterdam om de stad leefbaar te houden.

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Jordaan fietstour

Wie heeft niet van de Jordaan gehoord, de meest populaire buurt van Amsterdam? Proef de sfeer van Johnny Jordaan, Tante Leen, de Westertoren, de schilderachtige straatjes vol met aparte winkels en restaurants. 2 Uur puur Mokum met natuurlijk een pauze in een echt Jordanees café.

Gezelligheid, appeltaart en curieuze musea

De Jordaan is een van de bekendste oude volkswijken van Nederland o.a. doordat er zoveel volkszangers woonden en dikwijls over de Jordaan zongen. Inmiddels staat de Jordaan onder Amsterdammers bekend om de bijzondere vlooienmarkt op maandagochtend, gezellige boerenmarkten, appeltaart en curieuze musea. Sinds de jaren ’70 werd de buurt steeds populairder, zijn de huizenprijzen flink gestegen en is een nieuwe mix van bewoners ontstaan.

Bekende Nederlanders

Onder de bekende geboren en getogen Jordanezen bevinden zich vooral zangers en performers zoals: Johnny Jordaan, Willy Alberti, Koos Alberts, René Froger, Dries Roelvink, Glennis Grace, Lil’ Kleine, Hans Liberg, Caro Emerald en Tante Leen. Maar ook bekend crimineel Willem Holleeder komt uit de Jordaan, en voetballer Justin Kluivert. Er wonen veel schrijvers en acteurs in de buurt. De kans om een Bekende Nederlander tegen het lijf te lopen is hier, als je er een middag rondloopt, groot.