Zeilavond van de Knar arrangement – zeiluitje vanuit Spakenburg

Bij dit avondje zeilen is inbegrepen:

 • Huur schip met schippers
 • Ontvangst met soep en stokbrood
 • Palaver
 • Schippersborrel
 • Barbecue
 • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 80 p.p 
Dit arrangement is te reserveren vanaf 10 personen.

Dit is een all inclusive arrangement en de prijs is geldig tot en met 31 december 2023.

Avondzeiltocht Beleef het op een Botter

Avondzeiltocht in Spakenburg arrangement met boeiend zeilplezier en sterke verhalen... De avond van de Knar.
Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met familie, vrienden of collega's.

Een fantastische zeildag

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Samen varen en samen genieten, met een gemoedelijke sfeer aan boord. Maar ook samen eten, visbakken aan boord, of gezellig barbecuen op een onbewoond eiland.

Met z'n allen nagenieten en de belevenissen van de dag doornemen. Dat alles gezellig met een kop koffie of een ouderwets schippersdrankje in het Schippershuys. Verzamelen voor een afvaart altijd in eeterrij 't Schippershuys. Deze is op slechts 100 meter verwijderd van onze afvaart plaats. Parkeren is geen enkel probleem. Op ongeveer 5 minuten lopen zijn ruim 400 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Er kunnen maximaal 12 personen op een botter. Echter, we hebben meer dan 1 botter ter beschikking (tot een maximum van 200 personen).

Handig om te weten

Het botterseizoen loopt van begin april tot eind oktober, maar daarbuiten kunt u ook altijd een aanvraag doen.
Er zijn per boot altijd 2 schippers aanwezig die u het schip helpen varen.

Ligplaats van de boot is de oude haven van Spakenburg. Groepen ophalen vanuit naburige havens is optioneel (Harderwijk, Nijkerk, Huizen, Almere).

Belegde broodjes, drinken, paling, haring, salades, visbakken, barbecue. Het is allemaal te regelen.

Bij wat minder weer wordt er gewoon gevaren, de vuurduvel in het vooronder houdt u lekker warm en als u een barbecue of visbakken heeft besteld, dan doen we dat gewoon in eeterrij 't Schippershuys.

Een botter is een vissersschip van ruim een eeuw oud, dus denk om uw kledingstijl. Wat ons betreft kan het niet casual genoeg, (dus geen naaldhakken, avondjurken en smokings) maar spijkerbroeken, t-shirts en stevige schoenen.

Het zeil uitje programma

18.00 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met soep en stokbrood
18.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen en de te varen koers
18.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen
19.00 uur: Schippersborrel
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
21.00 uur: Aanvang barbecue met consumpties
23.00 uur: Einde arrangement

Arrangement beoordelingen

8.7
Superb
7 reviews
 • 9
  I. Gaasendam

  Het was een geweldig arrangement, iedereen heeft ontzettend genoten!! Nogmaals bedankt!

 • 8
  B. Tolboom

  Afgelopen vrijdag super personeelsavond van de Knar gehad. Lekker eten en drinken, mooi weer, op leuke locatie. Kortom een aanrader!

 • 10
  T. Beumer

  SUPER!!!! Een aanrader voor iedereen! Wij hebben een heel erg gezellig bedrijfsuitje gehad!! Goed verzorgd met vriendelijke mensen.

 • 8
  T. van Putten

  Gezellig, geslaagd uitje.

 • 9
  Anoniem

  Super! Onvangst was hartelijk. Drank was goed. BBQ was lekker en voldoende. Mensen waren vriendelijk. Sfeer was prettig! TOP!

 • 8
  Wendy van Hoegee

  Super leuk zeiluitje gehad!

 • 9
  Adriaan Hopman

  Super geregeld allemaal. Geheel volgens de afspraak.