Single Post

Melkweg

De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Jaarlijks trekt de Melkweg in totaal bijna 540.000 bezoekers naar honderden concerten, clubnachten, (muziek) films, theatervoorstellingen, exposities en multidisciplinaire evenementen.

In de Melkweg staan gevestigde namen naast nieuw talent. Tevens krijgen opkomende stromingen de kans om een breed publiek te bereiken. Al jaren is de Melkweg een unieke plek vanwege de diversiteit in programmering en publiek in combinatie met de verschillende ruimtes en de bijzondere locatie.

Fabrieksgebouw

Wist u dat de Melkweg is gevestigd in het enige overgebleven fabrieksgebouw aan de Amsterdamse grachtengordel? De Melkweg was een suiker- en later een melkfabriek. U vindt in het historische gebouw twee concertzalen, een filmzaal, een multidisciplinaire zaal en een expositieruimte. De ruimtes kunnen onafhankelijk van elkaar of in combinatie gebruikt worden.

Geschiedenis

In 1970 werd de leegstaande melkfabriek ingericht voor een cultureel zomerproject gericht op jongeren. Toendertijd stond Amsterdam bekend als ‘kosmies centrum’ van de wereld. Jonge mensen kwamen vanuit alle windstreken naar deze nieuwe culturele ontmoetingsplek. Verschillende kunstdisciplines werden vanaf het begin samengebracht.

De Melkweg is sinds 1973 permanent geopend als cultureel centrum. In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd. Het gebouw werd verder aangepast op zijn nieuwe functie, een grote concertzaal kwam erbij en de programmering werd steeds belangrijker en professioneler.

De Melkweg is altijd een soort biotoop geweest van een verscheidenheid aan subculturen. Dankzij haar rijke geschiedenis staat de Melkweg over de hele wereld bekend als podium waar nieuwe artiesten en stromingen de ruimte krijgen. Bovendien traden de groten der aarde erop, voordat zij doorbraken bij het grote publiek.

Jaarlid

Bent u een fanatieke concertganger? Sluit een Melkweg jaarlidmaatschap af en profiteer van de voordelen. Wilt u weten welke programma’s de komende tijd gratis zijn voor jaarleden? Bekijk dan de agenda. Elke maand worden er nieuwe concerten aan het jaarleden programma toegevoegd.

Het jaarlidmaatschap koopt u eenvoudig online. U betaalt geen servicekosten. Alleen kosten voor de betaalmethode. Na aankoop van het jaarlidmaatschap kunt u direct gebruik maken van alle voordelen. Het pasje wordt per post naar u opgestuurd. Tevens kunt u ook aan de kassa van de Melkweg een jaarlidmaatschap kopen.

Benieuwd naar de voordelen van een jaarlidmaatschap? Klik dan hier.

Eten & drinken

MILK is het creatieve café van de Melkweg. Het café ligt aan de Marnixstraat in het culturele hart van Amsterdam nabij Leidseplein. Geniet van een verse kop koffie, lunch, borrel of bite in het café.

Flexwerken

Wist u dat MILK de ideale plek is om te flexwerken? Het café beschikt over comfortabele zitplekken, goede WiFi, voldoende stopcontacten en een creatieve omgeving. In de zomer is het koel in het café.

Creativiteit

Het café heeft een directe verbinding met de Melkweg Expo, een open platform en expositieruimte. De creatieve community van Amsterdam komt hier samen om hun werk te delen.

Reserveren

De ingang van het café vindt u aan de Marnixstraat 409. Reserveer ter plekke of van tevoren via 020-5318120 of milk@melkweg.nl een tafeltje. Vermeld bij een reservering per mail de gewenste datum, tijd, naam, aantal personen en uw telefoonnummer.

Agenda

Jaarlijks staan er op de agenda van Melkweg diverse concerten, clubnachten, festivals, exposities, films en theatervoorstellingen. Het entertainment biedt voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welk entertainment op de agenda staat. Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Bereikbaarheid/parkeren

Met openbaar vervoer

Reist u met het openbaar vervoer naar de Melkweg? Plan voorafgaand uw reis via www.9292.nl.

Parkeren fiets

Indien u de Melkweg bezoekt met de fiets is het van belang om uw fiets te plaatsen in een stalling, een rek of een nietje. Wanneer u uw fiets buiten de stalling, het rek of het nietje plaats, kan uw fiets worden verwijderd.

Uw fiets kunt u gratis parkeren op de volgende plekken:

  • Op de fietspontons aan de Zieseniskade
  • Op de fietsparkeerplekken op het Raamplein
  • In de fietsenstalling Paradiso
  • Op de fietsponton aan de Lijnbaansgracht
  • Op de fietsparkeerplekken op de Leidsekade

Bekijk hier de regels ten aanzien van het parkeren van uw fiets.

Parkeren auto

In Amsterdam gelden diverse regels ten aanzien van het parkeren van uw auto. Bovendien dient u in Amsterdam te betalen voor het parkeren. Op www.melkweg.nl worden de regels omtrent parkeren in Amsterdam en de parkeertarieven weergegeven.

Locatie

Melkweg
Lijnbaansgracht 234a
1017 PH Amsterdam
Tel: 020 – 5318181
E-mail: info@melkweg.nl
www.melkweg.nl