Single Post

Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren is het leukste kinderpretpark van Nederland. Beleef een onvergetelijke dag uit in het pretpark met meer dan 60 attracties, spectaculaire shows en grote evenementen. Een onvergetelijke dag wordt geboden aan gezinnen met kinderen van 2 tot circa 10 jaar. Uiteraard kunt u ook uw favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoeten.

Attracties

De attracties zijn opgedeeld in vier verschillende categorieën. De categorieën zijn stoer, familie, allerkleinsten en speeltoestellen. Tevens biedt het kinderpretpark de mogelijkheid om attracties te selecteren waarin u met uw lengte in mag. Bovendien staat per attractie in het kinderpretpark aangeven of u in de attractie mag.

Benieuwd naar de attracties van het kinderpretpark? Bekijk hier de attracties van het kinderpretpark.

Karakters

 • Jul de Muis: een jong muisje die woont in een hoge toren midden in een groot bos. De achtertuin van Jul is het enorme attractiepark. Jul vindt het fantastisch wanneer kinderen bij hem komen spelen.
 • Julia de Muis: aan de rand van het bos woont in een klein roze huisje Julia. Zij is een echt meisje meisje. Julia speelt graag met haar allerbeste vriendje Jul en danst de hele dag met iedereen die bij haar op visite komt.
 • Meneer Kaasgaaf: hij is de directeur van de Julianatoren. Wist u dat de directeur zich eigenlijk nog een kind voelt? ’s Ochtends staat hij u bij de poort al op te wachten om u te begroeten. Tevens vindt hij het fantastisch om bij de kinderen in de attractie te stappen.
 • Mevrouw Suikerspin: zij maakt de lekkerste popcorn en maakt de overheerlijke suikerspinnen. Zij wordt gezien als het moederfiguur. Mevrouw Suikerspin geniet elke dag weer van de zoete snoetjes die voor haar winkelruit staan. Tijdens haar vrije momenten stapt zij graag in de attracties met de kinderen.
 • Ben Bang: smeed slinkse plannetjes om te krijgen wat hij wil. Samen met zijn hulpje Bennie probeert hij Meneer Kaasgaaf en zijn vrienden uit de toren te krijgen. Zijn doel is namelijk om de baas te worden van het pretpark.
 • Bennie Dom: ondanks dat de Bennie zijn beste beentje voorzet bij de klussen van zijn baas lukt het hem om de plannen van het duo te laten mislukken. Bennie is voornamelijk bezig met het knorren van zijn maag in plaats van het uithalen van boevenstreken.
 • Cas de Ranger: tijdens de interactieve show wordt u klaargestoomd om het zelf te doen. Achterin het park kunt u laten zien en ervaren wat voor avonturier u bent. Lukt het u om alle onderdelen te behalen tijdens de Experience? Wanneer dit lukt, mag u zichzelf een echte Ranger noemen.

Horeca

 • Suikerspinhuisje: u kunt bij mevrouw Suikerspin een heerlijke suikerspin, versgebakken popcorn, een ijsje of een koude slush halen.
 • Dino’s Cafetaria: geniet onder de uitkijktoren van een patatje met een snack. Voor de kinderen is er de Jul’s Kidsbox. De Kidsbox is gevuld met een patatje, een kindersnack, limonade en een verrassing.
 • Poffertjes restaurant: wie houdt er nu niet van de ambachtelijke Hollandse poffertjes met roomboter en poedersuiker? Op een Jul en Julia bordje worden de poffertjes voor de kinderen geserveerd. Het bordje mag worden meegenomen. Naast poffertjes zijn er ook heerlijke wafels, koffies en diverse koude frisdranken verkrijgbaar.
 • Jul’s La Venezia: heeft u zin in ambachtelijk Italiaans schepijs? Dan bent u hier aan het juiste adres! Bovendien zijn bij de ijssalon ook diverse koude frisdranken verkrijgbaar.
 • Hamburger Kiosk: op het paddenstoelenterras kunt u plaatsnemen en een lekkere hamburger, knakworst of braadworst bestellen.
 • Jul’s Thai Toko: proef de oosterse snacks bij de Thai Toko. Kiest u voor een nasi saté schotel of een loempia met pittige saus?
 • Kaasteel: maak een tussentijdse stop bij Kaasteel en geniet van popcorn, een suikerpin, een softijs, een slush of een verfrissend drankje.
 • Jul’s Cafetaria: u kunt bij de cafetaria terecht voor een verse kop koffie, een patatje met een snack, een softijsje of een milkshake. Bovendien kunnen kinderen genieten van de Jul’s Kidsbox.
 • Torenrestaurant: de gehele dag kunt u plaatsnemen in het restaurant voor de meest uiteenlopende gerechten. Het restaurant biedt onder andere broodjes, menu’s, pannenkoeken en ijs aan. Kinderen kunnen spelen in de klim- en klauterhoek of een film kijken in de filmhoek.

Toegangsprijzen

Heeft u binnenkort een bezoek aan Kinderpretpark Julianatoren op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.julianatoren.nl. Wilt u jaarlijks meerdere keren dieren het kinderpretpark? Bestel één van de abonnementen op de website.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Kinderpretpark Julianatoren op www.julianatoren.nl.

Parkeren

Uw auto kunt u parkeren op één van de twee ruime parkeerterreinen. Mocht parkeerterrein 1 (naast het pretpark) gesloten zijn dan wordt u door een medewerker en bewegwijzering doorverwezen naar parkeerterrein 2. Dit parkeerterrein ligt aan de J.C. Wilslaan. Vanaf dit parkeerterrein wordt u gratis met de pendelbus van en naar het pretpark vervoerd.

Gehandicaptenparkeerkaart: op parkeerterrein 1 (naast het pretpark) zijn er een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor houders van een gehandicaptenkaart.

Elektra oplaadpunten: er zijn 6 elektra oplaadpunten aanwezig op parkeerterrein 1. Er is geen starttarief van toepassing.

Locatie

Kinderpretpark Julianatoren
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn
Tel: 055 – 355 3265
E-mail: info@julianatoren.nl
www.julianatoren.nl