Image Alt

Veluwezoom

Nationaal park de Veluwezoom

Een natuurgebied van maar liefst 5000 hectare dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Het heuvelachtige gebied bestaat uit gevarieerd bos, heide en een enkele zandverstuiving. Voor de Veluwezoom is het reliëf kenmerkend, want u vindt er nergens anders zoveel heuvels. In het nationaal park ligt centraal het bekende uitzichtpunt de Posbank. Bij mooi weer kunt u vanaf de Posbank uitkijken tot in Duitsland. Over de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal strekt het natuurgebied zich uit.

.

Natuurgebied

Het park leent zich door zijn uitgestrekte padennetwerk uit voor wandelen, fietsen en paardrijden. In het gebied zijn wandel, fiets en ruiterroutes uitgezet. Voor de mountainbikers is er een rondlopende mountbainbike route. Wanneer u wandel, fiets of paardrijd ziet u in bepaalde delen van de Veluwezoom de grote grazerrs als edelhert, wild zwijn, Schotse hooglander schapen en IJslandse pony’s.

Wilt u dieren spotten op de Veluwezoom? Wandel dan de Bronstroute Veluwezoom. Een stevige wandeling rond de Rheder-en Worth-Rhederheid. De wandeling kan in alle jaargetijden worden gemaakt alleen aanbevolen wordt om de wandeling te maken tussen half september en half oktober. Dit is namelijk de bronstperiode van de edelherten en kunt u mogelijk zelf horen brullen.

Arrangementen op de Veluwezoom