Single Post

Pyramide van Austerlitz

De Franse generaal Auguste de Marmont is commandant van het Bataafse Legerkorps. Piramides hebben een diepe druk op hem tijdens zijn veldtocht naar Egypte. Het idee ontstaat om zelf een piramide te bouwen. Wanneer Auguste de Marmoment is gelegerd op de Utrechtse Heuvelrug grijpt hij zijn kans.

Auguste de Marmont stuurt zijn manschappen aan om een reusachtige aarden heuvel te opwerpen. De heuvel is geïnspireerd op de piramide van Gizeh. De bouw van de piramide neemt 27 dagen in beslag. Een uitkijktoren in de vorm van een obelisk is op de top ontstaan.

Napoleon

De piramide ontvangt in 1805 zijn officiële titel. Napoleon kan namelijk een overwinning op zijn naam zetten bij het Tsjechische plaatsje Austerlitz. Bovendien maakt hij in deze plaats korte metten met twee aanzienlijke sterkere legers. 8.000 man verliezen de Fransen, maar aan de andere kant vallen 27.000 soldaten te betreuren.

Koop van de piramide

Anna Alida Stoop koopt in 1876 de piramide compleet met een herberg en de grond. In de jaren die volgen groeit het toerisme en wordt de piramide een begrip. Er komen gebouwen bij, een groot terras en een overdekte miniatuurautobaan.

Echter wordt er weinig onderhoud verricht aan het monument. Bijna ondervindt de Pyramide zijn eigen Waterloo. De stenen obelisk is nog te zien. Verschillende keren vindt er restauratie plaats naar aanleiding van verzakkingen door hevige regenval en te droge zomers. Hierdoor wordt de piramide onder de obelisk ook zichtbaar. Bovendien kan de piramide worden beklommen.

Rijksmonument

De huidige piramide is een rijksmonument. Dagjes mensen met kinderen worden getrokken door de bosrijke omgeving, horecafaciliteiten, een speeltuin en het Lunapark.

Speeltuin

In de speeltuin vindt u veel speeltoestellen die vrijwel voor alle leeftijden geschikt zijn. Aangrenzend aan de speeltuin ligt het Lunapark. In het park kunnen de kinderen zich vermaken in het treintje, de botsauto’s, zeefmolen of in één van de andere attracties. Voor de attracties dient u muntjes te kopen.

Horeca

Heeft u zin een hapje en een drankje tijdens uw bezoek aan de Pyramide? U wordt van harte welkom geheten in het zelfbedieningsrestaurant. Het zelfbedieningsrestaurant biedt voor ieder wat wils. Benieuwd naar het menukaart van het restaurant? Klik dan hier.

Scholen

De Pyramide is de perfecte combinatie van cultuur en vermaak. Naast de Pyramide is er een groot spelaanbod. De kinderen zullen zich uitstekend vermaken. Bovendien beleven ouders en begeleiders een geslaagde dag uit.

Voor scholen zijn er drie arrangementen samengesteld. Benieuwd naar arrangementenaanbod? Bekijk www.pyramidevanausterlitz.nl voor de arrangementen. U kunt uw school aanmelden via het contactformulier.

Kinderfeestje

U kunt uw kinderfeestje geven bij de Pyramide van Austerlitz. Op www.pyramidevanausterlitz.nl kunt u het arrangement bekijken.

Feesten en partijen

Bent u binnenkort jarig of heeft u iets te vieren? Dan bent u bij Pyramide van Austerlitz aan het juiste adres! Een compleet verzorgde (feest) avond kan naar wens worden verzorgd. De Pyramide van Austerlitz biedt een compleet buffetarrangement aan voor een zeer aantrekkelijke vaste prijs. Echter kunt u uw avond op uw eigen manier invullen.

U kunt onder meer kiezen voor een high tea, brunch, lunch, buffet, feestavond, barbecue arrangement, receptie of koffietafel. Bovendien kunt u het Lunapark meenemen in uw dag.

Benieuwd naar het aanbod voor feesten en partijen? Klik dan hier.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact op met 0343 – 491 421.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van de Pyramide van Austerlitz op www.pyramidevanausterlitz.nl.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij de Pyramide. Op verwachte drukke dagen, zoals in het weekend/ tijdens vakanties en feestdagen, staan er parkeerwachten. De parkeerwachten kunt u een fooi geven. Het geven van een fooi is niet verplicht.

Locatie

Pyramide van Austerlitz
Zeisterweg 98
3931 MG Woudenberg
Tel: 0343 – 491 421
E-mail: info@pyramidevanausterlitz.nl
www.pyramidevanausterlitz.nl