Single Post

Bredase Kaarsenfabriek

De kaarsenfabriek is gespecialiseerd in het vervaardigen van gegoten kaarsen. De techniek wordt onder meer toegepast bij de productie van tafelkaarsen. Per dag worden er al snel zo’n tienduizenden gotische tafelkaarsen geproduceerd. Ambacht en machine gaan hand in hand.

Een vast onderdeel in de productie van met name de (kleinere) seriegerichte kaarsproductie is het ambachtelijke handgietwerk. Echter, vergt deze traditionele werkwijze meer tijd. Hierdoor is het productieaantal aanzienlijk lager.

Meer dan 40 jaar ervaring

Een aantal kleinere kaarsenmakerijen in Breda besloten in november 1975 om hun krachten te bundelen. Gezamenlijk gingen de kaarsenmakerijen verder onder de naam ‘Verenigde Bredase Kaarsenfabriek’. U vindt de naam terug in de merknaam Vebeka. Tegenwoordig draagt de kaarsenfabriek de naam ‘Bredase Kaarsenfabriek’.

Kwaliteit is al sinds de oprichting een belangrijk aspect. U vindt kwaliteit terug in de producten, maar ook in de manier waarop er wordt gewerkt:

  • Optimale service wordt geboden aan klanten
  • Hoog in het vaandel staat betrouwbaarheid als partner
  • Een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding wordt geboden voor ieder product
  • Een ruim assortiment dat voortdurend in ontwikkeling is

Open dag

Een kaars ligt niet een twee drie in de schappen. Aan het maken van kaarsen gaat een productieproces vooraf. Op 13 december 2020 kunt u kosteloos kennis maken met het proces. De Bredase Kaarsenfabriek organiseert voor de 41ste keer de traditionele open dagen.

Volg van dichtbij alle stappen die worden genomen in het productieproces. Van de grondstof tot aan de kaars. Diverse demonstraties laten zien hoe kaarsen worden gedecoreerd, gekleurd en bewerkt. Onder toeziend oog van de meesterkaarsenmaker mogen kinderen zelf een kaars dompelen. Echter, laten volwassenen zich deze kans ook niet ontnemen.

Wist u dat de Bredase Kaarsenfabriek één van de weinige Nederlandse producenten is die naast de machinale productie kaarsen ook op de eeuwenoude traditionele manier vervaardigd? Vanwege dit feit krijgt het bedrijf veel aanvragen voor rondleidingen. De Bredase Kaarsenfabriek wil het ambacht aan iedereen laten zien. Vandaar opent het bedrijf één weekend per jaar zijn deuren voor publiek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u wordt tijdig op de hoogte gehouden van onder meer de open dagen en de fabrieksverkoopdagen.

Fabrieksverkoopdagen

Jaarlijks wordt een aantal keer een fabrieksverkoop georganiseerd. Tijdens deze verkoop kunt u kaarsen bekijken en tegen fabrieksprijzen kopen.

Openingstijden

  • Maandag t/m donderdag: 08:00 tot 16:30 uur
  • Vrijdag *: 08:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten

* Expeditie

Locatie

Bredase Kaarsenfabriek
Franse Akker 19
4824 AL Breda
Tel: 076 – 541 01 09
E-mail: info@bredasekaarsenfabriek.nl
www.bredasekaarsenfabriek.nl

Leave a Reply: