Single Post

Bolletje Museum

Het museum bevindt zich op de eerste etage. U hoeft als gast van de Bolletjeswinkel geen entree te betalen. Maak een reis terug in de tijd. De reis wordt gemaakt door middel van oude bakmachines, foto’s van bakkers die de houtoven opstookten, oude bakvormen voor onder andere brood, oud reclamemateriaal en nog veel meer.

Rondleiding met een gids

In het museum is regelmatig een gids aanwezig. De gids leidt u rond in de wereld van het Bolletje van vroeger. Wilt u op een andere dag dan de reguliere dagen van de gidsen komen? er kan op verzoek een gids worden ingezet. Neem contact op via info@bolletjewinkel.nl of via 0546 – 815 911 om een afspraak te maken. Online kunt u een rondleiding reserveren via www.bolletjewinkel.nl.

Groepen

Wilt u met een groep van meer dan 20 personen komen? De groep wordt opgesplitst, omdat het museum ruimte biedt aan maximaal 20 personen. U kunt voor aanvang of na afloop van de rondleiding een kijkje nemen in de winkel of genieten van een heerlijke kop koffie.

Historie

Vlak voor zijn overlijden koopt Albertus Antonius ter Beek (1802-1868) een pand aan de Grootte Straat Nieuwe end in Almelo. Hij koopt het pand voor zijn zoon Gerardus Johannes (1843-1933). Op 7 november 1867 opent Gerardus een bakkerij met winkel en legt hiermee de basis voor het familiebedrijf. Sinds de jaren vijftig van de eeuw staat het familiebedrijf bekend als Bolletje.

Bolletje bestond in 1992 125 jaar! In de jaren vijftig van de vorige eeuw verhuisde de Bolletje fabriek naar de Turfkade in Almelo. Willy ter Beek-Oude Brunink heeft in 1992 de oude bakkerij omgetoverd tot Bolletje Winkel & Koffieschenkerij anno 1867. In 2015 is de exploitatie van de winkel overgenomen door Joes Vissia-Henneberke.

De Bolletjeswinkel is anno 2015 een bekend begrip voor Almelo en omgeving. De winkel biedt voor ieder wat wils.

Eten & drinken

Ervaar de Twentse gastvrijheid in de koffieschenkerij en de lunchroom. Geniet van een heerlijke koffie van versgemalen bonen met één van de huisspecialiteiten. Kiest u voor een zoetigheid of iets hartigs? Mocht u wat langer de tijd hebben? Kies dan voor een uitgebreide high tea met huisgemaakte gerechtjes.

Klik hier om de menukaart te bekijken. Wie weet geniet u binnenkort van een huisgemaakte lekkernij of een verse koffie.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Bolletje Museum op www.bolletjewinkel.nl.

Parkeren

Parkeer uw auto voor het pand en gebruik een parkeerschijf. U kunt er maximaal 1 uur parkeren wanneer er plek is. U kunt ook tegen betaling gebruik maken van de parkeerplaats aan de achterzijde van het pand.

Deze parkeerplaats kunt u bereiken door langs de Bolletjeswinkel te rijden. Let op eenrichtingsverkeer. Vervolgens houdt u twee keer rechts aan. U rijdt dan de parkeerplaats aan het Molenkampspark op (Bavinckstraat).

Bereikbaarheid

Aan de rand van het centrum van Almelo Zuid vindt u de Bolletjeswinkel. Het museum bevindt zich in hetzelfde pand als de winkel. Vanaf het station is het ongeveer een kwartier lopen. Bovendien is de winkel ook goed bereikbaar met de auto.

Locatie

Bolletje Museum
Grotestraat Zuid 182
7607 CZ Almelo
Tel: 0546 – 815 911
E-mail: info@bolletjewinkel.nl
www.bolletjewinkel.nl