Een dagje zeilen: De dag van de stemmenzuuker

Deze dag is inclusief:

  • Stevig vissers ontbijt in ’t Schippershuys
  • Bezoek aan de Spakenburgse Visafslag
  • Schippersborrel met verse Haring
  • Borrelhapjes
  • Warm en/of koud buffet
  • Makreelfilet roken (ieder krijgt er 2 mee naar huis)
  • Huur schip met bemanningen service kosten
  • Onbeperkt consumpties

Prijs: vanaf € 125,00 p.p. exclusief BTW (All-in).
Minimum aantal personen is 12.

De prijs van deze dag is geldig tot en met 31 december 2023.

Beleef het op een Botter

De richting van de wind kunt u niet veranderen, de stand van de zeilen wel. De dag van de Stemmenzuuker arrangement. Cultuur snuiven met een sportief element iedereen komt aan zijn trekken. Het kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee. Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als originele groepsactiviteit. 

Genieten op de Zuiderzee

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden.

Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen. De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen.
Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

De dag van de stemmenzuuker

Een dagje Spakenburg beleven is een garandeert succes. Cultuur snuiven met een sportief element iedereen komt aan zijn trekken. Het kan met een dagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma:

10.30 uur: Ontvangst met een stevig vissersontbijt in ’t Schippershuys
11.00 uur: Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de schepen.
11.15 uur: Bezoek de Spakenburgse Visafslag waar de visafslager voor u klaar staat om naast een historische vertelling op een ludieke manier makreel te veilen.
12.30 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
13.00 uur: Schippersborrel met verse Haring. Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.
13.30 uur: Borrelhapjes
16.30 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg
16.45 uur: Naborrelen met natuurlijk veel visserslatijn.
17.00 uur: Warm en/of koud buffet
18.00 uur: Begin gemaakt met makreelfilet roken waarna een ieder er 2 naar huis kan nemen
19.30 uur: Einde arrangement