5-daagse Wandelvakantie – Wandelen door Landschap Drentsche Aa

Dit arrangement is inclusief:

 • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op dag 3 en dag 5
 • 4 Overnachtingen
 • 4x Ontbijt
 • 1x Een diner (op dag 1)
 • GPS tracks en gebruik GPS + instructie

Prijs: vanaf € 319,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

 • 1-persoonkamer toeslag van € 170,00
 • Lunch en drankjes
 • Diner op dag 2, 3, 4 en 5
 • Toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n.
 • Brandstoftoeslag
 • Entreegelden
 • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Extra informatie
De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen. Indien hotels geen beschikbaarheid hebben, kan er worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gewandeld in een andere volgorde.

Prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 November – 25 maart: € 319,00
26 Maart – 25 april: € 339,00
26 April – 30 september: € 369,00
1 Oktober – 31 oktober: € 339,00
1 November – 31 november: € 319,00 

Mogelijke aankomstdagen zijn vrijdag en dinsdag. Let op: aankomst dinsdag is alleen mogelijk van mei t/m september en dus niet in de maand april.

De prijzen van deze 5-daagse Wandelvakantie zijn geldig tot en met 30 november 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Wandelvakantie door het Nationaal Park Drentsche Aa

Ontdek in een paar dagen wat Drenthe voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten de Drentsche Aa. Trek uw wandelschoenen en ontdek dit prachtige landschap tijdens deze 4-daagse Wandelvakantie. Iedere dag lekker wandelen van hotel naar hotel inclusief bagagevervoer!

Het programma van deze wandelvakantie

Dag 1: U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Anloo, waar u de komende 2 nachten te gast bent. Vanavond is er een welkomsdiner inbegrepen.

Dag 2: rondje rondom Anloo (15, 19 of 21 km)
Alle routes gaan vandaag door het Evertsbos / Boswachterij Anloo. De langste route brengt u ook naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Bijzonder is dat de heide als onderdeel van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa samen met de omringende beekdalen als reservaat kan worden beheerd. De overwegende heide- en vergraste begroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. De herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld, deze herders gaan het hele jaar door op pad met de kudde schapen. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen. Deze zijn nog afkomstig van de handelsroute van Groningen naar Münster.

Dag 3: Anloo - Zuidlaren (15, 19 of 21 km) 
Op naar Zuidlaren! Het eerste deel voert door het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen naar het dorp Schipborg. Het Kniphorstbosch is in Nederland het enige archeologische reservaat. U komt hier onderweg verschillende hunebedden en grafheuvels tegen. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes, waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. In de loop van de middag wandelt u via Schipborg naar het karakteristieke dorp Zuidlaren De komende 2 nachten verblijft u in Zuidlaren

Dag 4: Zuidlaren - Zuidlaren (14, 15, 21 of 23 km)
Vandaag heeft u de keuze tussen twee kortere en twee lange wandeling. De korte wandelroutes gaan door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos. De lange wandeling gaat eveneens door Midlaren, Noordlaren, maar ook langs het Zuidlaardermeer of Appèlbergen (nabij Glimmen). In de buurt van Noordlaren bevindt zich een van de weinige hunebedden van de provincie Groningen. Bij het Zuidlaardermeer staat een uitkijktoren, waar u een mooi uitzicht heeft over het natuurgebied. U vervolgt uw wandeling naar Appèlbergen. Dit is een voormalig militair oefenterrein, maar tegenwoordig een bos met heide- en veenrestanten. Overnachting is wederom in het Brinkhotel in Zuidlaren.

Dag 5: Zuidlaren - Anloo (14, 16 of 19 km)
In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke Brink Zuidlaren achter u. Het belooft een dag vol afwisselende landschappen te worden. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots oog in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier, geen klaterende waterstroom, maar een verzamelnaam voor een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). In de loop van de middag ziet u de toren van de Magnuskerk steeds dichterbij komen. Eenmaal aangekomen bij het hotel komt er een einde aan uw vakantie en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: Hotel in Anloo
Deze herberg wordt omgeven door bossen en heidevelden en ligt in het rustige dorpje Anloo. U kunt gratis parkeren op het terrein van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie. In het restaurant worden royale, traditioneel Nederlandse gerechten geserveerd. De herberg is een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de prachtige omgeving. 

Dag 3 en 4: Hotel in Zuidlaren
Het gastvrije en charmante 3-sterren hotel in Zuidlaren staat direct aan de gezellige brink in het centrum van het groene dorp en heeft een zeer centrale ligging tussen de steden Groningen en Assen. Het hotel vormt met zijn comfortabele kamers en mooie ligging de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Drenthe. Wandel door de ongerepte natuur, spot de grazende schapen op de heide en ervaar complete rust.

Arrangement beoordelingen

8.0
Superb
1 review