5-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug – Ontdek Drenthe op de Fiets

Dit arrangement is inclusief:

 • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op 2e t/m laatste dag
 • 4 Overnachtingen
 • 4x Ontbijt
 • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 299,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De prijs is exclusief:

Exclusief: 

 • 1-persoonkamer toeslag € 170,00
 • Lunch, diner en drankjes
 • Toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n.
 • Entreegelden
 • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking. Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaalde boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Prijzen per persoon:

1 maart – 25 maart: € 299,00
26 maart – 25 april: € 319,00
26 april – 25 juni: € 349,00
26 juni – 31 augustus: € 369,00
1 september – 30 september: € 349,00
1 oktober – 31 oktober: € 319,00
1 november – 30 november: € 299,00

Mogelijke aankomstdagen zijn woensdag, vrijdag en zondag.

Extra informatie
De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR .

Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen. Indien hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

De prijzen van deze 5-daagse Fietsvakantie in Drenthe zijn geldig tot en met 30 november 2023 met uitzondering van de feestdagen.

5-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug

Wilt u al fietsend het prachtige Nederlandse noorden ontdekken? Kies dan voor een fietsvakantie over de Drentse Hondsrug! Gedurende een 5-daagse reis komt u langs al het moois dat Groningen en Drenthe te bieden hebben. Elke dag volgt u een mooie route en ‘s avonds geniet u van een comfortabele nacht in een hotel, waar uw bagage al op u wacht.

Het programma

Dag 1: U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Zuidlaren waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 2 rondrit Zuidlaren (ca. 57 km): Via het Zuidlaardermeer en polders, fietst u naar de stad Groningen. In deze bruisende studentenstad is van alles te zien en te doen, zoals de bekende Martinitoren, vele gezellige terrasjes en eetgelegenheden en een aantal musea. U fietst langs natuurgebied De Onlanden richting het dorp Eelde, waar museumliefhebbers wederom hun hart ophalen. Bezoek het Internationaal Klompenmuseum en Museum De Buitenplaats. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel in Zuidlaren

Dag 3 van Zuidlaren naar Borger (ca. 55 km): Vanuit Zuidlaren fietst u over het Balloërveld naar Assen. Hier kunt u het Drents Museum bezoeken of genieten van een drankje op één van de terrasjes. Vervolgens fietst u richting het Boomkroonpad, waar u over een stalen constructie langs de toppen van de bomen kunt wandelen. U krijgt letterlijk een hele andere kijk op het bos. Ook fietst u langs verschillende hunebedden in de omgeving van Drouwen en het Hunebedcentrum waarna u aankomt in uw hotel in Borger.

Dag 4 rondrit Borger (ca. 60 km): Na het ontbijt fietst u door de boswachterij van Exloo. Hier zijn diverse sporen uit het verleden te vinden, zoals een hunebed, grafheuvels, markensteen en een pingoruïne. Verderop in boswachterij Odoorn bevindt zich een schapenpark, een parkachtig heidelandschap. Bij het unieke theehuis met uitkijktoren “Poolshoogte” kunt u een koffiestop houden. Daarna fietst u langs het openluchtmuseum Ellert en Brammert. In de loop van de middag kunt u genieten in het monumentendorp Orvelte. Via boswachterij Schoonloo fietst u weer terug naar Borger.

Dag 5 van Borger naar Zuidlaren (ca. 57 km): Op deze laatste dag fietst u eest naar het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945. Daarna fietst u door het Nationaal Park Drentsche Aa naar Anloo. Saksische boerderijen, hoger gelegen velden en weilanden in het lagergelegen beekdal maken de Drentsche Aa tot een van het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Via het Strubben Kniphorstbosch komt u weer terug in Zuidlaren en is er helaas een einde gekomen aan deze mooie vakantie.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: Hotel in Zuidlaren
Het gastvrije en charmante 3-sterren hotel in Zuidlaren staat direct aan de gezellige brink in het centrum van het groene dorp en heeft een zeer centrale ligging tussen de steden Groningen en Assen. Het hotel vormt met zijn comfortabele kamers en mooie ligging de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Drenthe. Wandel door de ongerepte natuur, spot de grazende schapen op de heide en ervaar complete rust.

Dag 3 en 4: Hotel in Borger
Dit 3-sterren superior hotel in Borger beschikt over 21 fraaie hotelkamers voor een comfortabele overnachting. U komt hier helemaal tot rust door de natuurlijke kleuren en materialen. Tevens kunt u hier à la carte dineren in het restaurant of bij mooi weer op het terras. In de winter kunt u voor een drankje plaatsnemen bij onze gezellige open haard. Vanuit dit hotel starten er prachtige routes door de mooie omgeving en tevens staat gastvrijheid hier hoog in het vaandel. 

Arrangement beoordelingen

8.3
Superb
6 reviews
 • 8
  Leo WM Van de Mierop

  De aanduiding vanuit de hotels naar knooppunten was niet duidelijk.. Vooral vanuit Ten Cate in Emmen was slecht. Wij hebben extra 8 km gedaan om op de start plaats te staan. Het knooppunten plan en plan stond voor dag 2 in omgekeerde volgorde.

 • 9
  Anoniem

  Dit was een geweldige ervaring.

 • 8
  Tiny kneepkens

  Alles is perfect verlopen. We hebben erg genoten. Hele mooie fietsroutes. Drenthe is prachtig. 1 minpuntje we vonden het avondeten in het hotel in Odoorn niet van voldoende kwaliteit. Kamers waren daarentegen wel prima.

 • 9
  R. Kingma

  Fietsen prima, hotel in Westerbork en zeer gastvrij. In Borger iets minder netjes, maar wel gastvrij. Hier 1 nacht niet geregistreerd. Dus eerder naar huis. Kunnen dit later inhalen met diner en huur fiets. Keurig afgehandeld.

 • 8
  Anoniem

  Goede hotels, prima vervoer bagage en leuke fietsroutes

 • 8
  Ria Vos

  Prachtige fietsroutes, heerlijk ontbijt en diner, we hebben genoten. Vriendelijk personeel. De hotelkamer was een beetje klein, met name de douche en wc