5-daagse Fietsvakantie door Drenthe en Overijssel – Ontdek Giethoorn en 3 Nationale Parken

Dit arrangement is inclusief:

 • Deze fietsvakantie kan alleen gestart worden op zondag
 • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de dag 3 en dag 5
 • 4 Overnachtingen
 • 4x Een ontbijt
 • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 339,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De prijs is exclusief:

 • 1-persoonskamer toeslag van € 200,00
 • Bijdrage garantiefonds STO van € 20,00 per boeking
 • Lunch, diner en drankjes
 • Toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n.
 • Entreegelden
 • Fietshuur

Extra informatie
De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen. Indien hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Prijzen in verschillende periodes

Prijs (per persoon op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart – 25 maart: € 339,00
26 maart – 25 april: € 359,00
26 april – 25 juni: € 379,00
26 juni – 31 augustus: € 389,00
1 september – 30 september: € 379,00
1 oktober – 31 oktober: € 359,00
1 november – 30 november: € 339,00

De prijzen van deze 5-daagse Fietsvakantie door Drenthe en Overijssel zijn geldig tot en met 30 november 2023 met uitzondering van de feestdagen.

Giethoorn en de Kolonien van Weldadigheid

Geniet gedurende uw 5-daagse fietsvakantie van het Venetië van het Noorden (Giethoorn), de Nationale Parken Weerribben-Wieden, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Elk met een eigen uniek karakter.

Dag 1, 2 en 3 van uw Fietsvakantie

Dag 1: U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Zwartsluis, waar u de komende 2 nachten te gast bent. 

Dag 2: Rondrit Nationaal Park Weerribben-Wieden (ca. 59 km)
Vandaag staat een rondrit door het Nationaal Park Weerribben-Wieden op het programma. De route maakt gebruik van het Pontje bij Joonen. Rond lunchtijd komt u door het dorpje Blokzijl. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij het hotel voor een diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting.

Dag 3: Van Zwartsluis naar Dwingeloo (ca. 55 km)
s ’Morgens geeft u de bagage af bij de receptie. Deze wordt door onze koerier vervoerd naar Diever of Dwingeloo. De fietstocht gaat door Giethoorn en langs een aantal leuke musea. Aan het einde van de middag fietst u het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen en bereikt u uw hotel in Dwingeloo.

Dag 4 en 5 van uw Fietsvakantie

Dag 4: Rondrit door Nationaal Park Drents-Friese Wold (ca. 60 km) Uw tocht van vandaag gaat door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden is dit één van grootste natuurgebieden van Nederland. Aan het einde van de rondrit komt u weer aan bij uw hotel voor uw overnachting.

Dag 5: Van Dwingeloo naar Zwartsluis (ca. 59 km)
Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt fietst u door het Nationaal Park Dwingelderveld. In de loop van de middag fietst u door Meppel langs het Drukkerijmuseum. Aan het einde van de fietstocht komt u weer aan bij het hotel in Zwartsluis. Nog even uw koffers in de auto en dan kan de thuisreis beginnen.

De hotels

Dag 1 en 2: Hotel in Zwartsluis
Vlakbij Giethoorn, met terras aan het water, ligt dit prachtige 4-sterren hotel. Overnachten in het midden van de driehoek "Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad, sauna en bowlingbanen.

Dag 3 en 4: Hotel  in Dwingeloo
Midden in Dwingeloo is dit Hotel gevestigd. De groene omgeving biedt vele mogelijk­heden om te genieten van de rust en ruimte en om de omgeving te verkennen. De vele fiets- en wandel­routes zullen u leiden door de nationale parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud met veel heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Niets voor niets is Drenthe bekend als 's lands meest geliefde fietsprovincie!

Arrangement beoordelingen

8.8
Superb
6 reviews