Single Post

Safaripark Beekse Bergen

In het Safaripark kunt u de prachtige natuur ontdekken. U bent er écht even samen tussenuit. Oog in oog komt u te staan met wilde dieren tijdens uw safari door de natuur. Beleef een leerzame en unieke reis in Safaripark Beekse Bergen.

Safari

Beekse Bergen biedt vier soorten safari’s aan. U kunt op avontuur gaan met de auto of de bus, maar ook te voet. U kunt zelfs een bootsafari maken.

 • Autosafari: u kunt met uw eigen auto een safari maken door de wereld van Beekse Bergen. Tijdens de safari kunt u onder andere oog in oog komen te staan met leeuwen, giraffen, zwarte paardantilopen en nog meer wilde dieren. U mag zelf uw tempo bepalen. Bewonder de uitgestrekte savannes en prachtige bosgebieden.
 • Bussafari: ontdek tijdens de bussafari weetjes over de wilde dieren. U mag zelfs allerlei spullen voelen en ruiken zoals vacht en poep. De safari is een combinatie van avontuurlijk en leerzaam.
 • Wandelsafari: trek uw wandelschoenen aan. Maak kennis met de uitgestrekte vlaktes en ontmoet dieren in hun habitat. Tijdens de safari kunt u de schoonheid van de natuur ontdekken. U kunt oog in oog komen te staan met leeuwen, hyena’s, olifanten, pinguïns en meer wilde dieren.
 • Bootsafari: u kunt het safaripark ontdekken vanaf het water. Stap aan boord van safariboot Livingstone of Stanley en aanschouw de schoonheid van de natuur. Maak samen met uw partner, familie of vrienden een onvergetelijke reis!

Speelland

Kinderen kunnen een dag vol speelplezier en waterpret beleven in Speelland. In de verschillende attracties en tijdens evenementen kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken. Geniet van uw spelende kinderen vanaf het zandstrand. Bovendien leren kinderen op spelenderwijs de natuur kennen.

Speelland kent maar liefst 23 attracties, maar met welke attractie begint u nu. Kiest u voor springen op de trampoline of de aquashuttle? Het aanbod aan attracties kunt u hier bekijken.

Eten & Drinken

 • Safarirestaurant: een buffetrestaurant met een grote variëteit aan maaltijden en kleinere gerechten. U kunt genieten van een verse kop koffie met gebak, soep, vers belegd broodje of een warm gerecht. Neem plaats op het terras en waan u in Afrika. U heeft vanaf het terras een adembenemend uitzicht op de gorilla’s en leeuwen.
 • Kongoplein: er bevinden zich meerdere horecagelegenheden op het plein. Kiest u voor een belegd broodje, frites, snacks, ijs of zoete en hartige lekkernijen? U kunt ook een hapje eten en een drankje drinken in het Kongorestaurant.
 • Restaurant Kaapstad: geniet van een kop koffie of een heerlijke lunch of diner. Op het sfeervolle terras aan het Victoriameer kunt u de batterijen opladen met een verfrissend drankje.
 • Tito’s Totum: u kunt hier terecht voor een belegd broodje, verse sap of smoothie. Ook voor een kleine lekkernij bent u hier aan het juiste adres! Voor lekkere frites en snacks kunt u terecht bij de Peuzelkraam. Verfrissende drankjes en ijsjes zijn verkrijgbaar bij Zanzibar op Avontureneiland.
 • Restaurant Moto: boven open vuur worden gerechten bereid die authentieke en volle smaken hebben. Vanaf het terras heeft u uitzicht op de Serengeti.
 • Afrikadorp: midden in het Safaripark ligt het Afrikadorp. Die Renoster biedt heerlijke frites en snacks aan. Geniet onder het genot van een hotdog bij Die Olifant van olifanten en mantelbavianen. Swirl’s Ice Cream biedt heerlijk softijs aan waarbij u een ruime keuze heeft uit toppings.
 • Safariplein: op het plein worden onder andere frites, snacks en hotdogs aangeboden. Ook voor een toetje bent u hier aan het juiste adres! Stel zelf u Swirl Ice Cream samen met lekker toppings.
 • Pamoja Lounge: ga de competitie met elkaar aan tijdens een potje bowlen. Onder het genot van een hapje en drankje aan de bar kunt u genieten van Afrikaanse muziek.

Overnachten in Beekse Bergen

U kunt een bezoek aan Beekse Bergen combineren met een overnachting in één van de accommodaties. Hierdoor zult u niets missen van de indrukwekkende natuur en wilde dieren. Wilt u slapen tussen de wilde dieren? Overnacht dan in het Safari Resort. Naast het Safari Resort kunt u verblijven op het vakantiepark of kamperen.

Safari Resort: u slaapt letterlijk tussen de wilde dieren. Naast het slapen tussen de wilde dieren kunt u één worden met de natuur en heerlijk tot rust komen. Overnachten in het Safari Resort biedt u:

 • Slapen tussen bijzondere diersoorten
 • Altijd all-in prijzen, geen bijkomende kosten
 • Volledig duurzaam
 • Twee uitgestrekte savannes en een leeuwenvlakte
 • Onbeperkt toegang tot Safaripark, Speelland, Dierenrijk en ZooParc

Het Safari Resort biedt maar liefst 10 verschillende accommodaties aan. Benieuwd naar de accommodaties? Bekijk de accommodaties op www.beeksebergen.nl.

Vakantiepark: het vakantiepark wordt omgeven door bos en water. Kiest u voor een dagje zwemmen in het overdekte Junglebad of voor klimmen en klauteren op de speeltoestellen? Uiteraard mag u zelf bepalen hoe u uw vakantie invult. Het vakantiepark biedt 14 verschillende accommodaties aan. Alle accommodaties zijn voorzien van alle gemakken. Klik hier om het aanbod aan accommodaties te bekijken.

Kamperen: ervaar de kracht en schoonheid van de natuur tijdens een kampeervakantie op vakantiepark Beekse Bergen. U overnacht in een bosrijke omgeving. Het vakantiepark begeeft zich op loopafstand van het Safaripark. Benieuwd naar de kampeerplaatsen van het vakantiepark? Bekijk de kampeerplaatsen op www.beeksebergen.nl.

Prijzen

Een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen staat binnenkort op de agenda. Bestel uw tickets op www.beeksebergen.nl. Bent u van plan om het Safaripark meerdere keren per jaar te bezoeken? Bestel dan één van de abonnementen via de website.

Openingstijden

De actuele openingstijden van Beekse Bergen kunt u bekijken op www.beeksebergen.nl.

Parkeren

Beekse Bergen beschikt over meerdere parkeermogelijkheden, verspreid over de verschillende parken. Elk park hanteert eigen parkeertarieven. Benieuwd welk parkeertarief een bepaald park hanteert? Klik dan hier.

Bereikbaarheid

Met de auto

 • Vanuit Utrecht: circa 60 minuten (81,7 km). Houd op de A2 richting Tilburg aan en vervolg de weg naar de N65 (borden naar Vught-Zuid/Helvoirt/Tilburg). Vervolg uw weg op de A65 en neem afslag N269 naar de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Neem afslag Beekse Bergen en volg de borden.
 • Vanuit Eindhoven: circa 30 minuten (33,7 km). Neem de PSV-laan en Kastanjelaan naar de Tilburgseweg in Strijp. Op de A58/E12 houdt u de Tilburgseweg in Hilvarenbeek aan. Neem afrit Beekse Bergen en volg de borden.
 • Vanuit Breda: circa 25 minuten (31,1 km). Vanaf de Franklin Rooseveltlaan gaat u de A27 op. Vervolgens vervolgt u de weg op de A58/E12 naar de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Neem afrit Beekse Bergen en volg de borden.
 • Vanuit Arnhem: circa 60 minuten (88,2 km). Neem de N225 naar de Nijmeegseweg en ga verder op de A235. U vervolgt uw weg naar de N65 (borden naar Vught-Zuid/Helvoirt/Tilburg). Ga verder op de A65 en neem de afslag N269 naar de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Neem afrit Beekse Bergen en volg de borden.
 • Vanuit Rotterdam: circa 60 minuten (82,0 km). Vanaf de S100 en S107 gaat u de A16 op in IJsselmonde. Hierna vervolgt u uw weg op de A16 en A58/E12 naar de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Neem afrit Beekse Bergen en volg de borden.
 • Vanuit Antwerpen: circa 60 minuten (76,1 km). Vanaf de N1 gaat u op de E19. Op de E19 en A58/E312 vervolgt u uw weg naar de Tilburgseweg in Hilvarenbeek. Neem afrit Beekse Bergen en volg de borden.

Met openbaar vervoer

 • Vanuit Nederland: u neemt de trein richting Tilburg Centraal en neemt vervolgens bus 142 BEST richting Hilvarenbeek of bus 143 REUSEL via Hilvarenbeek. U stapt uit bij de halte Beekse Bergen.
 • Vanuit België: u neemt de trein richting Turnhout en vervolgens Lijn 450 richting Tilburg. Neem vanuit Tilburg de Nederlandse bus 142 BEST via Hilvarenbeek of bus 143 REUSEL via Hilvarenbeek. Vervolgens stapt u uit bij halte Beekse Bergen.

Locatie

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Tel: +318 890 003 21
www.beeksebergen.nl