Image Alt

Haaglanden

Stadsgewest Haaglanden

Haaglanden was van 1992 tot 2015 een plusregio in Zuid-Holland. De regio omvatte 9 gemeenten namelijk: Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Midden Delfland. Tevens maakte het stadsgewest deel uit van de Zuidvleugel van de Randstad. In 2015 is deze plusregio opgeheven en opgenomen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

In de regio wordt de naam Haaglanden nog gebruikt om de geografische en maatschappelijke regio aan te duiden. Bij veel landelijke instanties wordt de naam gebruikt of geven zij aan dat zij in deze regio zijn gevestigd.

Natuur en recreatie

Fietsroutenetwerk Haaglanden: gaat u er graag een dagje op uit? In Haaglanden kunt u op de fiets stappen en zelf een fietsroute uitstippelen. U fietst van knooppunt naar knooppunt. Uiteraard mag u zelf de lengte en route bepalen. Op het informatiebord die u bij de meeste knooppunten aantreft ziet u een overzichtskaart.

Wandel Sport Vereniging: deze vereniging organiseert jaarlijks verschillende wandeltochten in de regio. Bovendien biedt de vereniging trainingsprogramma’s aan, zodat u goed van start kunt gaan wanneer u deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Arrangementen in Haaglanden