Single Post

Molenplaats Sonsbeek

De molenplaats is de ideale locatie om met elkaar af te spreken of elkaar te ontmoeten. Bij mooi weer kan dit uiteraard op het terras. De molenplaats geeft informatie over Groen Arnhem. Bovendien kunt u een familie-reünie of familie uitje laten plaatsvinden bij de molenplaats. Tevens is het een inspirerende vergaderlocatie in Arnhem.

Rondleidingen molen

Maak een rondleiding door de molen onder begeleiding van een molenaar. De kinderen mogen de molenaars een handje helpen. Wist u dat de molenaars helpen om een belangrijk deel van het culturele erfgoed van Arnhem te behouden?

Activiteiten

Kinderactiviteiten: bent u binnenkort jarig en op zoek naar een leuk kinderfeestje? Een feestje kan gecombineerd worden met een leuke buitenactiviteit in Park Sonsbeek. U kunt onder andere deelnemen aan de Smartphone Speurtocht.

Smartphone Speurtocht: een speurtocht vol raadsels en mysteries is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Samen met ‘Lotje van Zomeren’ gaat u op zoek naar geheime sleutels in Park Sonsbeek. Tijdens de speurtocht komt u langs de mooiste plekken van het park. Wanneer u een sleutel heeft gevonden, ontvangt u de volgende aanwijzing. Met deze aanwijzing kunt u de speurtocht voortzetten.

Tijdens de speurtocht krijgt u gekke vragen waarmee extra punten te verdienen zijn. Wilt u kans maken op een leuke prijs? Informeer dan bij de infobalie naar de geheime foto-opdracht. Wilt u deelnemen aan de Smartphone Speurtocht? Volg de stappen die worden weergegeven op www.molenplaatssonsbeek.nl.

Wandelen: bent u een wandelliefhebber? Haal uw hart op in Park Sonsbeek. In het park zijn zowel korte als lange wandelingen uitgezet. Tijdens de wandeling kunt u pauzeren en genieten van een welverdiend kopje koffie of broodje.

Bij het infopunt in de Molenschuur is een plattegrond van het park met een duidelijke routebeschrijving verkrijgbaar. Met de routebeschrijving kunt u zelf op pad. Naast deze plattegrond kunt u bij het infopunt ook terecht voor wandelroutes van verschillende afstanden.

Audiotour ‘De Vergeten Executie’: 4 mannen staan aan de rand van park Sonsbeek voor een Duits vuurpeloton terwijl de Slag om Arnhem in volle gang is. U wandelt tijdens de audiotour door Sonsbeek naar de plek van de executie. Tijdens de wandeling hoort u het waargebeurde verhaal van het viertal. Een fascinerend verhaal over toeval, noodlot en domme pech.

U heeft voor de audiotour een smartphone (of tablet), een koptelefoon (of oortjes) en de gratis app van izi. Travel nodig. Wilt u meer weten over de audiotour en het installeren van de app? Klik dan hier.

Familie-uitjes: u kunt naast het huren van de ruimte naar wens gebruik maken van de catering. De cateringmogelijkheden zijn koffie, thee, lunch of een aangeklede borrel. Het huren van een ruimte kan gecombineerd worden met een rondwandeling onder leiding van één van de parkeergidsen.

A Beautiful Mess

Wilt u op een mooie plek eten? Dan bent u bij dit restaurant aan het juiste adres! Het restaurant is onderdeel van Refugee Company. Refugee Company biedt via leerwerktrajecten mensen met een vluchtelingenachtergrond een veilige plek richting economische en sociale zelfstandigheid.

Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 09:00 tot 17:00 uur. A Beautiful Mess serveert warme dranken, alcoholische dranken, gebak en heerlijke lunchgerechten. De kaart is gebaseerd op de Midden-Oosterse keuken. Nieuwsgierig worden naar A Beautiful Mess? Bekijk hier het Arnhemse restaurant.

Verhuur ruimtes

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte voor een vergadering, presentatie, receptie, familie uitje of een andere bijeenkomst? Bij de Molenplaats bent u aan het juiste adres! De Molenschuur biedt diverse ruimtes aan die zijn voorzien van een beamer, een projectiescherm, flipover en vergadertafels. U kunt gratis gebruik maken van de wifi.

Ruimtes

  • Sprengzaal (12 personen)
  • Parkzaal (40 personen)
  • Molenschuur (100 personen)

Bovendien bent u van harte welkom om te ‘flexwerken’ bij de Molenplaats Sonsbeek.

Wilt u meer weten? Neem contact op met restaurant A Beautiful Mess om de mogelijkheden te bespreken.

Expositiewand

De expositiewand van 10 bij 2 meter stelt de molenplaats kosteloos ter beschikking aan kunstenaars, fotografen en ‘groene’ organisaties die hun werk of presentatiemateriaal met de bezoekers van de Molenplaats willen delen. De expositiewand bevindt zich achter de leestafel.

Voorwaarde die gesteld wordt, is dat het werk altijd iets met de natuur, Arnhemse parken of met lokale groene projecten of initiatieven te maken heeft.

Wilt u exposeren in de Molenplaats Sonsbeek. Neem contact op met de infobalie via 026 – 445 06 60.

Openingstijden

Molenplaats Sonsbeek

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag t/m zondag: 10:00 tot 17:00 uur

Witte WaterMolen

  • Maandag en dinsdag: gesloten
  • Woensdag: 10:00 tot 16:00 uur
  • Donderdag t/m zaterdag: gesloten
  • Zondag: 12:00 tot 16:00 uur

Andere tijden op afspraak mogelijk.

Bereikbaarheid

U vindt de molenplaats op minder dan 5 minuten loopafstand van het centrum en het Centraal Station Arnhem. Vanaf Centraal Station Arnhem kunt u de bus (lijn 9) nemen. De bus stopt bijna voor de deur.

Locatie

Molenplaats Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem
Tel: 026 – 445 06 60
www.molenplaatssonsbeek.nl

Leave a Reply: