Wandelvakantie in Drenthe – 5 dagen wandelen door het Paradijs van 2 Nationale Parken

Bij deze Wandelvakantie van hotel naar hotel in Drenthe is inbegrepen:

 • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op 2e t/m laatste dag
 • 4 Overnachtingen
 • 4x Ontbijt
 • 1x Een diner op dag van aankomst
 • GPS tracks en gebruik GPS + instructie

Prijs: vanaf € 329,00  p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Startdatum en prijs per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)
1 maart – 29 maart: € 329,00
30 maart – 27 april: € 359,00
30 april – 31 augustus: € 389,00 
2 september – 28 september: € 379,00
1 oktober – 29 oktober: € 359,00
2 november – 30 november € 329,00

Niet inbegrepen:

Exclusief:

 • 1-persoonskamer toeslag van € 125,00
 • Lunch, diner en drankjes
 • Toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Bijdrage aan garantiefonds STO € 20,00 per boeking
  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbederag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Extra informatie:
Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

De prijs van deze Wandelvakantie van hotel naar hotel in Drenthe is geldig tot en met 30 november 2021.

Wandelen door het paradijs van 2 Nationale Parken

In het Nationale Park Drents-Friese Wold wandelt u van zandverstuiving naar vennetje en van heide naar moeras. 

Op het Dwingelderveld ervaart u dat óok in ons dichtbevolkte land de uitgestrekte heidevelden nog steeds bestaan. De onbeschrijflijk mooie natuur wordt afgewisseld met de typische dorpen als Dwingeloo, Diever en Ruinen.

Het programma:

Dag 1: U wordt in de loop van de middag verwacht in Het Hotel in Diever waar u verwacht wordt voor het diner en uw eerste overnachting.

Dag 2: Rondje Diever (ca. 14,4 km/ 17,7 km/ 20,2 km)
De wandelingen van vandaag gaan allemaal door het Nationale Park Drents-Friese Wold. In Diever kunt u een bezoek brengen aan het Oer museum, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van de regio. Diner (vandaag niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting in Diever.

Dag 3: Diever naar Dwingeloo (ca. 14,1 km/ 16,0 km/ 20,0 km)
Vanuit Diever wandelt u via het buurtschap Olde-Diever naar het Nationaal Park Dwingelderveld, wat het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Eruropa bevat. U diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting is bij het oudste familiehotel van Nederland. Het hotel bevind zich direct naast de 15e -eeuwse Sint-Nicolaaskerk met de bijzondere torenspits.

Dag 4: Dwingeloo naar Ruinen (ca. 14,3 km/ 17,1 km/ 20,4 km)
Na het ontbijt verlaat u Dwingeloo. Vandaag wandelt u door het Nationale Park Dwingelderveld. Misschien komt u vandaag nog één van de twee schaapskudden met herder tegen die de heide in conditie houden. Een aanrader is het unieke theehuis Anserdennen, midden in het bos gelegen. Uw diner (niet bij de reissom inbegrepen) en overnachting is in Hotel Kuik in Ruinen.

Dag 5: Ruinen naar Diever (ca. 18,5 km/ 20,9 km)
Aan het begin van de ochtend wandelt u vanuit de bossen en de heide van het Nationale Park Dwingelderveld naar de landelijke omgeving van dorpjes als Ansen en Wittelte naar Diever. In Diever is uw wandelvakantie tot een einde gekomen.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1: het hotel in Diever
In dit hotel in Diever aan de rand van het Drents Friese Wold staan gastvrijheid en (h)eerlijke producten hoog in het vaandel. Door kleinschalig­heid en een persoonlijke benadering maken zij het verschil op een verrassende locatie. Zomers is het heerlijk toeven op het door leilinden omgeven terras. In de serre heeft u een mooi panorama-uit­zicht op de schaapskudde. Het Landhotel ligt bij het levendige dorp Diever.

Dag 2: Het Hotel in Dwingeloo
Midden in Dwingeloo is dit Hotel gevestigd. De groene omgeving biedt vele mogelijk­heden om te genieten van de rust en ruimte en om de omgeving te verkennen. De vele fiets- en wandel­routes zullen u leiden door de nationale parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud met veel heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Niets voor niets is Drenthe bekend als 's lands meest geliefde fietsprovincie!

Dag 3: Het Hotel in Ruinen
Het door de familie gerunde 3-sterrenhotel staat direct aan de Oude Brink in het centrum van Ruinen, waar de sfeer bepaald wordt door eeuwenoude bomen en boerderijen. Ontdek dit comfortabele, gezellige en gastvrije adres met uitstekende keuken en een attente bediening, nabij Nationaal Park Dwingelderveld. Het hotel is een voormalig dorpscafé en al tientallen jaren een begrip in de omgeving. U kunt hier nog gezellig aanschuiven aan de stamtafel, bijvoorbeeld na een dagje fietsen.

Arrangement beoordelingen

7.5
Superb
2 reviews
 • 8
  Johan Ruitenbeek

  Super geregeld mooie wandelingen met GPS. De mooiste plekjes gezien met top winterweer. De Hotels prima verzorgd en de bagage van Hotel naar Hotel gebracht. Wandelen in Drenthe in deze periode voor herhaling vatbaar in weer een ander gebied.

 • 7
  Laura van der Linde

  Eerste wandeling viel wat tegen, veel sombere bossen, de 2e en 3e waren mooi vooral over de heide, fijne hotels, Wesseling een toppertje!