Fiets-vaarvakantie over de prachtige Maas en Fiets Route Ravel

Dit arrangement is inclusief:

 • Welkomst Champagne met Limburgs lekkers
 • 7 dagen River Cruise, 6 nachten aan boord van hotelschip
 • 6 Overnachtingen
 • 6x Een kapteinsontbijt met mogeljikheid samenstellen lunchpakketje
 • Afternoon tea en koffie met lekkers   
 • 2-Persoons luxe hut met Dubbelbed met eigen badkamer
 • Handdoeken – bedlinnen – Maidservice
 • Elke dag cabine reiniging
 • Fietshuur (e-bike)
 • Pech onderweg service met noodtelefoon 
 • Route fietskaarten, wandelkaarten en routebeschrijvingen + toeristische info
 • Elke dag tour bespreking met toeristische informatie
 • Meertalige reisleiding aan boord
 • Citywalk in historisch Luik en bezoek café Chantant Le Jardin des Ollivette   
 • Gezellige Familiaire sfeer en Persoonlijke service

Prijs: vanaf € 875,-  p.p.p.w. +  € 98,50 p.p. boordkas voor haventax – doorvaartrecht – toeristenbelasting – fietsverzekering.  Taxi transfer Kanne -Maastricht -Kanne.

Dit arrangement is te reserveren in de periode van april 2023 tot oktober 2023.

Fiets Vaar vakantie Vakantietip voor levensgenieters

Alle weken vanaf  April t/m  Sept. varen wij in 2023
De e-Bike Tour Willems Route - Limburg Sensationeel:
Steden op de Route zijn Kanne /Maastricht - Luik - Angleur - st. Pieters voeren - Eijsden - Neerkanne - Maasmechelen - Bree - Achel -Thorn - Maaseik - Born – Kanne / Maastricht

Vanaf 18 september Varen wij  De 15 daagse Fiets-Vaar vakantie Special   Maastricht – Parijs 
Vanaf 4 oktober 2023 Varen wij: De 15 daagse Fiets-Vaarvakantie Special Parijs - Maastricht

Groeps- of privé Fiets Vaar vakantie met het luxe Hotel Yacht Miró ***** en een First class Gazelle Electro Fiets. U start met het in 2012 prachtig gerestaureerde en historische Hotel Yacht Miró ***** - Gentlemen Yacht 1928. Een afwisselende Fiets- en Vaarvakantie door 3 landen. De tour begint te Maastricht in de Yachthaven Pietersplas in de directe omgeving van het congrescentrum, waar de verdragen van Maastricht zijn gesloten. De routes voeren ons door het prachtige en gastvrije Waalse Maasdal, de voerstreek - de Haspengouw - het Nationaal Park Hoge kempen en het heerlijke Limburgse Maas Land een geweldig mooi historisch landschap ingebed tussen België - Nederland en Frankrijk. De fietsroutes voeren ons over prachtige totaal vlakke en bijna autovrije fietspaden, plaatselijke straten en kleine weggetjes. Geen speciale lichamelijke vereisten - moeilijkheidsgraad 1 tot 2,5. U kunt grotendeels uw eigen fiets km bepalen. Ook voor niet fietsers zijn de dagtrips met de boot gezellig en interessant.

Het programma

In Maastricht begint Italië beweren de Limburgers, want hier schijnt de zon dubbel zo veel als in de rest van de Lage Landen. De tour gaat door prachtige steden en licht glooiende landschappen. Gefietst wordt op de fiets Route Ravel, en het Limburgse knooppunten route systeem Avontuurlijke, vlakke en goed bewegwijzerde fietsroutes met eerste klas meest vlakke en autovrije fietspaden. langs de Prachtige Maas en het Prachtige Vlaams Limburgse land. Aan de horizon ontdekt u bv.de historische stad Luik, ook wel Het kleine Parijs aan de Maas genoemd. Een stad vol parken en tuinen, en al lang niet meer de zwarte Kolenstad van vroeger. Luik heeft een indrukwekkend industrieel erfgoed en de wereldberoemde zondagsmarkt La Batte. De tour leidt u verder via de Voerstreek naar Kasteel st, Pietersvoeren en  het indrukwekkende kasteel Eijsden. terug naar Neercanne. Vergeet niet het Prachtige Kasteel en de chocolademakers in het centrum te bezoeken!

De tocht volgt de kleine dorpen en kanalen in westelijke richting naar Lanaken - Maasmechelen en Bree
Het Limburgse land trakteert u op prachtige vergezichten, donkere bossen en schilderachtige rivier oevers.

Onderweg naar het nationaal park Hoge Kempen passeren we bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn, zoals de vele pittoreske Vlaamse dorpen en de middeleeuwse ruïnes o.a. Pietersheim en het beroemde Trappisten  Kloosterbierbrouwerij van Achel met kaasmakerij en in het museumstadje Thorn springt de prachtige abdij kerk meteen in het oog. De Witte Klooster stad biedt u een ongekend historisch perspectief. Ook de nabij gelegen heerlijkheden in het oude Maasland zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Bijvoorbeeld de vele kastelen, musea en Wijngaarden van het Maasland en niet te vergeten de gastvrije lokale gastronomie met heerlijke Limburgse Vlaai en heerlijke streekgerechten van Maaseik en het beroemde Klooster Bieren. Fietsend op weg naar Maasbracht en Born passeren we de machtige sluizen aan het Juliana kanaal.

Donderdagavond bezoeken we Historisch Maastricht en maken we een romantische avond tour terug naar de Haven Kanne.

Genieten op het Salonyacht Miro

Het Hotel Yacht is uw luxe varende hotelletje dat u begeleidt op uw vakantie en uw comfortabel thuis is gedurende deze reis, zodat het dagelijkse koffers pakken niet nodig is. U fietst of wandelt lekker zonder problemen tot u het schip weer op de afgesproken plaats ontmoet. Natuurlijk kunt u ook een dagje fietsen overslaan, lekker uitslapen en heerlijk van de vaartocht genieten aan boord met een boek of lekker luieren in een comfortabele stoel aan dek. En natuurlijk is er tijd genoeg voor een museumbezoek of een stadsboemel. Een fijne ambiance met maximaal 10 gasten aan boord.

Tour gegevens 
Totale lengte per E-Bike circa 200 km. Totale lengte per schip circa 190 km. Vrijwel vlakke en enige licht glooiende fietspaden en lokale wegen. Alternatieve fietsroutes zijn mogelijk. Moeilijkheidsgraad I/II. Mooie vlakke fietsroutes over bewegwijzerende Knooppunten route netwerk Limburg en Ravel.

Faciliteiten

Verzorging 
Iedere ochtend een goed verzorgt Kapiteinsontbijt met alles wat er bij hoort. Het lunchpakket voor 's middags kunt u zelf samenstellen aan de ontbijttafel. Compleet met fruit, snack en drankje. In de middag is er een afternoon tea en k offie met Limburgs lekkers. Het diner is naar eigen keuze in de plaatselijke restaurants met de beste Belgische en Franse tradities. Het diner is niet inbegrepen tijdens de reis.

Bij de ALL-IN special Maastricht - Parijs is 12 x het 3 en 4 gangen diner inbegrepen in de prijs.

Inclusief bij alle reizen zijn luxe Electro fietsen. First class Alum zeer licht lopende E-Bikes met 135 km accu en 7 versnellingen, antilek banden, terugtraprem, 2 Rollerbreak handremmen, extra lage instap, traploos verstelbaar sportstuur en een comfortabel gelzadel. Compleet met 2 fietstassen, fietscomputer, regenponcho fietshelm,veiligheidsvest en natuurlijk een zadeltasje met klein reparatiemateriaal.

Pech onderweg service en noodtelefoon.