De Nachtmerrie van het Bloedwief – Zeilen met collega’s

Dit Zeil arrangement is inclusief

  • Huur schip
  • Catering: barbecue, onbeperkt consumpties
  • Servicekosten
  • Schippersborrel

All-IN Prijs: vanaf € 94,95 p.p.
Minimum aantal personen is 10.
Maximum aantal personen is 150.

De prijs van dit zeil arrangement is geldig tot en met 31 december 2023.

Beleef het op een Botter Zeilen wordt een ware beleving

Sportief zeilen, drinken,eten en genieten van de verhalen van Botterwedstrijd schipper Jaco Bootje. De Nachtmerrie van het Bloedwief. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met collega's. Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Daarom zijn dag en avond tochten met een botter bij uitstek geschikt als origineel uitje. Het is zeer de moeite waard als een actieve personeels- of familiedag.

Een avondvaart, een ware belevenis

Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo'n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Spakenburg in het algemeen.

Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Programma Zeilen in Utrecht

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma

17.30 uur: Ontvangst in 't Schippershuys met een welkomstborrel.
17.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
18.30 uur: Schippersborrel met borrelhapjes
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg. Tijdens het varen worden de gasten natuurlijk goed verzorgt met de nodige consumpties.
21.00 uur: Aanvang warm en koud buffet in 't Schippershuys
23.00 uur: Einde arrangement.