De hoogtepunten van Jordanie

Bij deze reis is inbegrepen

 • Retourvlucht Amman
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag 
 • Transfer bij aankomst
 • Autohuur categorie A vanaf dag 2 t/m vertrek 
 • 3*, 4* of 5* hotels o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension 
 • Visumkosten en visumassistentie bij aankomst 
 • Reisgids Jordanië 

Prijs: vanaf € 1.099,00 per persoon.

Exclusief

 • Excursies en entreegelden
 • Optionele activiteiten in Wadi Rum
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Benzine
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

De prijs van deze prachtige fly-drive door Jordanië is afhankelijk van de exacte periode waarin u wilt vertrekken. Neem contact met ons op en wij stellen graag een offerte op maat voor u samen.

De hoogtepunten van Jordanie

Een verrassend mooie reis naar Jordanië! In 8 dagen tijd rijdt u van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Fly-drive langs alle hoogtepunten

Jordanië is een land wat u gezien moét hebben! Het indrukkwekkende ‘wereldwonder’ Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, de schitterende Romeinse stad Jerash, de extreem zoute Dode Zee en de prachtige koralen bij Aqaba, er is zoveel te zien. Een vakantie naar Jordanië is een echte aanrader.

In deze unieke fly-drive zijn alle hoogtepunten van Jordanië opgenomen. U heeft de keuze uit 3-, 4- en 5-sterren hotels. Wilt u een paar dagen langer? Een andere route? Of liever niet zelf rijden, maar een chauffeur? Geen enkel probleem, wij stellen de reis graag op maat voor u samen.

Hoogtepunten van de reis

 • Het wereldwonder Petra
 • De rode woestijn Wadi Rum
 • De Romeinse stad Jerash
 • De badplaats Aqaba aan de Rode Zee
 • De extreem zoute Dode Zee

Programma: Dag 1 t/m 4

Dag 1 – Aankomst in Amman
Met een directe vlucht vliegt u naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Aangekomen in Amman staat een transfer u op te wachten om u naar uw hotel in Amman te brengen.

Dag 2 – Amman en Jerash
Vandaag staat de eerste kennismaking met Jordanië op het programma. Na het ontbijt neemt u de huurauto in ontvangst en gaat u op verkenning in Amman: ‘De stad van de 7 heuvels’. De stad is gebouwd op de resten van de oude Romeinse stad Philadelphia. Breng een bezoek aan de citadel, de prachtige King Abdullah moskee en test de akoestiek van het Romeinse amfitheater.

In de middag gaat u op weg naar de oude Romeinse stad Jerash. Dit klassieke hoogtepunt is één van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd en geeft een goed beeld van hoe zo’n stad duizenden jaren geleden werd ingericht. ’s Avonds keert u terug naar Amman waar u wederom de nacht zult doorbrengen.

Dag 3 – Madaba, Kerak en Petra
U verlaat Amman en via de beroemde King’s Highway rijdt u naar het zuiden richting Petra. Onderweg is het aan te raden om een stop te maken bij Madaba en Kerak. In Madaba ziet u veel mozaïeken en kunt u vanaf Mount Nebo uitkijken over Israël, bij goed weer kunt u Jeruzalem in de verte zien liggen. Iets verderop, in Kerak, kunt u de imposante burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de kruisvaarders bezoeken. Tegen de avond komt u aan in Petra, hoog op de lijst van werelderfgoed.

Dag 4 – Petra
Vandaag heeft u de hele dag de tijd voor de roze-rode stad Petra. Deze prachtige stad is duizenden jaren oud en in de 19e-eeeuw herontdekt. Na het ontbijt wandelt u door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag. Al wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt kunt u moeiteloos de hele dag doorbrengen in Petra.

Programma: Dag 5 t/m 8

Dag 5 – Wadi Rum
Vanuit Petra rijdt u richting de meest spectaculaire woestijn van Jordanië, Wadi Rum. Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah komt u aan de rode woestijn. In dit prachtige landschap zijn er verschillende activiteiten te ondernemen. U kunt de woestijn ontdekken tijdens een jeepsafari met een 4x4 drive onder leiding van de Bedoeïenen. Al rijdend door het rulle zand ziet u de overblijfselen van de oude beschaving en het prachtige landschap. Iets origineels? Kies dan voor een ballonvaart boven de woestijn of voor een tocht op een kameel.

U overnacht vanavond in een tentenkamp in de woestijn en geniet van een heerlijk diner onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 6 – Aqaba
In Aqaba aan de Rode Zee kunt u een dagje bijkomen van de vele indrukken die u de laatste dagen heeft opgedaan. Een heerlijk dagje zonnen, zwemmen, snorkelen of lekker rustig een boek lezen aan het zwembad.

Dag 7 – Dode Zee – Amman
Vanuit Aqaba gaat u, via de Dode Zee, op weg terug richting Amman. De Dode Zee ligt op het laagste punt van de aarde, op meer dan 400 meter onder zeeniveau, waardoor dit meer extreem zout is. Zo zout, dat u er moeiteloos in kunt blijven drijven. Al drijvend op uw rug een krant lezen is geen enkel probleem in de Dode Zee. Na deze bijzondere ervaring rijdt u door naar Amman voor uw laatste overnachtingsadres.

Dag 8 – Terugvlucht
De laatste dag van deze mooie reis is aangebroken. Na het ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Amman en levert u uw huurauto in. Met een directe vlucht vliegt u vanuit Amman terug naar huis.

Aanvullende informatie

Accommodaties en verzorging
Tijdens deze fly-drive door Jordanië heeft u de keuze uit 3-, 4-, of 5-sterren hotels. In Amman, Petra en Aqaba zijn hotels op basis van logies en ontbijt inbegrepen en in Wadi Rum overnacht u in een tentenkamp op basis van halfpension.

Jordan Pass
Indien u van plan bent om veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, is het aan te raden een Jordan Pass aan te schaffen.  Deze pas geeft u toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden, waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website van jordanpass kunt u meer informatie vinden en de pas bestellen.

Andere reisduur
Wilt u langer op reis? Geen enkel probleem! Het is heel goed mogelijk om de reis aan te passen naar bijvoorbeeld een 10- of 12-daagse reis. Bij een 10- of 12-daagse reis bent u in de gelegenheid om in een rustiger tempo te reizen en extra dagen door te brengen in Amman, Petra en/of Aqaba.