Dagtocht Rondvaart op het water van Den Bosch naar Heusden

Bij deze dagtocht van Den Bosch naar Heusden is inbegrepen:

 • Dagtocht van Den Bosch naar Heusden
 • Opstapplaats is de Zuid-Willemsvaart
 • Vertrektijd is 11.00 uur en om 17.00 uur bent u terug in Den Bosch

Prijs: € 25,00 p.p.
Kinderen tot 12 jaar betalen € 18,50 p.p.

Deze tocht is vanaf 1 persoon te boeken in juni t/m oktober op donderdag en vrijdag.

Bij te boeken extra\’s:

 • Bossche bol van de Groot met een kopje koffie: € 6,50 p.p.
 • Lekkere zoetigheden en hartigheden bij een High Tea inclusief onbeperkt koffie en thee: € 14,50 p.p.
 • 8-stuks borrelhapjes: € 7,50 p.p. 
 • Lunch met broodjes met zoet en vleeswaren, krentenbroodje, een stuk handfruit en een kopje koffie of thee: € 12,50 p.p.

Handig om te weten:

 • Contant betalen aan boord en pinnen is niet mogelijk.
 • Kleine honden zijn toegestaan die op schoot kunnen (geen toeslag). Grote honden zijn niet toegestaan.
 • Rolstoelers kunnen mee, mits het geen elektrische rolstoel is. LET OP: dit moet u dan wel bij de reservering aangeven!
 • Parkeren: bij het station zijn voldoende betaalde parkeergelegenheden. Dit is ongeveer 10 minuten lopen van de opstapplaats.
 • De opstap- en afstapplaats is aan de Zuid-Willemsvaart in ‘s-Hertogenbosch. Graag minimaal 15 minuten voor vertrek aanwezig zijn.
 • U ontvangt na de reservering in de bevestiging het adres met route.

De prijs van deze dagtocht van Den Bosch naar Heusden is geldig tot en met 31 december 2023.

Dagtocht Rondvaart van Den Bosch naar Heusden

Een ontspannen tocht langs de mooie Maas vanuit Den Bosch naar Vesting stadje Heusden. Deze tocht is vanaf 1 persoon te boeken in de maanden juni t/m oktober op donderdag en vrijdag.

Den Bosch naar Heusden

De bestemming is het oude vestingstadje Heusden aan de Maas. Nadat u bent opgestapt op de Zuid-Willemsvaart verlaten we de mooi gerestaureerde haven van ’s-Hertogenbosch. We varen over de Dieze naar het dorpje Engelen waar we de sluis ingaan. In de sluis bij Engelen maakt u het schutten van dichtbij mee. Eenmaal op de Maas passeren we Bokhoven, Ammerzoden en Well. Twee uur na vertrek komen we in het fraaie Heusden aan. U krijgt volop de gelegenheid dit oude vestingstadje te verkennen.

De oude vestingstad Heusden, gelegen aan de Maas is in 1968 begonnen met het in oude stijl restaureren van stad. Heusden heeft de mooie oude stijl die het vandaag de dag nog heeft te danken aan dit veertig jarige restauratieproject. Ondanks de zware verwoestingen die het stadje heeft ondergaan op de vooravond van de bevrijding in november 1944 zijn er nog volop historische bezienswaardigheden te bewonderen. Tijdens de dagtocht naar Heusden krijgt u volop de gelegenheid dit oude vestingstadje te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de vismarkt, de haven en de Sint-Catharinakerk.

Rond 15.00 uur vertrekken we weer uit Heusden en arriveren we om 17.00 uur in Den Bosch.

Waar gaat u mee varen?

Het schip waar u mee gaat varen is ruim en biedt plaats voor 60 personen en het is rolstoeltoegankelijk.

Het schip beschikt over een mooie salon , waar u met zekerheid een aangenaam verblijf zult hebben. Er zijn 2  WC’s aan boord waarvan ook een rolstoelgeschikt is. Ook is er een boven dek , zodat u ook kunt genieten van de frisse lucht. De OUwe Dirk is ook geschikt voor groepen die bijvoorbeeld willen dineren op het schip. 

Uitbreidingsmogelijkheden

Wist u dat u bij de dagtocht de mogelijkheid heeft deze uit te breiden met een Bossche Bol, een lunch of een heerlijke high tea. 

Arrangement beoordelingen

8.5
Superb
80 reviews