Dagtocht Rondvaart naar het Maximakanaal vanuit Heusden

Dit arrangement is inclusief:

  • Dagtocht over het Maximakanaal vanuit Heusden
  • Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u aan boord ontvangen
  • 10.00 uur Trossen los
  • Lunch, inclusief: 2 belegde broodjes, krentenbol, fruit en 1 consumptie naar keuze
  • Einde vaart rond 16.00 uur

Prijs: € 37,50 p.p.
€ 17,50 p.p. voor kinderen tot 12 jaar

Maak uw dag compleet met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak bij ontvangst voor slechts € 5,00 per persoon. (gelieve bij reservering doorgeven of u hier gebruik van wenst te maken).

Handige info

Rolstoeltoegankelijkheid
De dagtochten worden afhankelijk van de beschikbaarheid en het aantal aanmeldingen gevaren met schip Wiljo of Zeearend. Schip Wiljo beschikt over een lift voor rolstoelen, deze is echter alleen geschikt voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Bij het toilet zijn beugels. Het schip Zeearend heeft een 5-tal traptreden om in de salon te komen, hiervoor is een rolstoelgoot aanwezig, welke alleen voor handgeduwde rolstoelen geschikt is. Bij het toilet zijn beugels.

Parkeren
Met uitzondering van het Burchtplein, Botermarkt en Vismarkt, is parkeren in Heusden gratis. U kunt het beste parkeren op de parkeerplaats ‘Centrum Oost’ aan de straat ‘Scheepswerf’. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar de steiger.

Data
Op dit moment zijn de data voor 2021 nog niet bekend. Zodra wij deze hebben zullen deze uiteraard direct vermeld worden. De dagtocht gaat door bij minimaal 25 deelnemers.

Dagtocht over het Maximakanaal

Een 6 uur durende tocht over het in 2015 geopende Maximakanaal langs Den Bosch en 2 sluizen. U kunt zich zowel individueel als met een groep aanmelden.

Programma

Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u aan boord ontvangen te Heusden. Om 10.00 uur gaan de trossen los. We zien het dorpje Bokhoven boven op de dijk, passeren de jachthaven van Ammerzoden en varen verder richting Den Bosch en de Maasboulevard. Hierna varen we het Maximakanaal op, bij Empel gaan we de 1e sluis door en komen vervolgens bij Rosmalen uit bij de 2e sluis. We vervolgen onze tocht over de Zuid Willemsvaart waar we keren en koers terug zetten naar Heusden waar we rond we rond 16.00 uur weer zullen aanmeren.

Tijdens deze tocht geniet u niet alleen van het uitzicht ook serveren we omstreeks 12.30 uur een heerlijke lunch, bestaande uit 2 belegde broodjes, krentenbol, fruit en 1 consumptie naar keuze. 

Parkeren kan op parkeerplaats Oost.

Rolstoeltoegankelijkheid

Ons schip Zeearend is rolstoeltoegankelijk voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Toegang tot de steiger voor mindervaliden is via de straat Oude Herptse Poort, onder de waterpoort door. Aan boord zijn een vijftal traptreden om in de salon te komen, hiervoor hebben we een geul die we over de trap kunnen leggen. De toiletten zijn voorzien van beugels.