Dagje heerlijk Zeilen op een Klipper over het IJsselmeer

Dit arrangement is inclusief

  • Huur schip

Prijzen:
€ 55,00 p.p. op zondag t/m donderdag
€ 76,00 p.p. op vrijdag en zaterdag

Prijzen van lunch, borrelgarnituur, schippersbitter en koffie thee op aanvraag.

Bovenstaande prijs is gebaseerd op een groep van 25 personen. Maximaal aantal personen 42.

Afvaarthaven: Makkum Visafslag

Dit arrangement is te boeken in de periode maart tot en met november. 

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2020.

Een dag heerlijk zeilen

Kom verder en ontdek het geheim van 'De Boekanier'. Zeilen is een fantastische gelegenheid om anderen in een bijzondere omgeving te ontmoeten. Banden weer aan te halen. Relaties op te bouwen of te verdiepen. Samen sportief bezig te zijn. Zeilen brengt u terug naar de dingen die er echt toe doen. Een beetje wind doet wonderen ... Avontuur, ontspanning, buitenlucht, plezier, gezelligheid... een willekeurige greep uit de ongekende mogelijkheden aan boord van de Boekanier.

De Boekanier

Op de 3 sterren tweemastklipper de Boekanier is het luxueus vertoeven. Eenmaal onder tuig proeft u meteen de sfeer die onlosmakelijk aan dit traditionele zeilschip is verbonden. Zij is in haar element op het IJsselmeer, het Wad en de Friese binnenwateren. Actief meevaren als passagier op de Boekanier is mogelijk. De uitstekende accommodatie en volledig verzorgde catering staan borg voor geslaagde zeiltochten.

Het programma

10.00 uur De gasten komen aan boord en worden ontvangen door de schipper en bemanning met koffie, thee en Friesche oranjekoek. Afvaart naar het IJsselmeer. De zeilen worden gehesen. De gasten, die mee willen helpen, worden ingedeeld en kunnen de bemanning meehelpen met het hijsen van de zeilen, navigeren en het sturen (aan het roer staan). We zetten koers richting Workum.

12.30 uur We serveren een lunch, bestaande uit diverse broodjes belegd met kaas, fijne vleeswaren, Rundvleessalade en krabsalade, vers fruit, koffie, thee, melk.

13.30 uur We leggen aan in de haven van Workum, waar de gasten van boord gaan voor een rondleiding bij het Jopie Huisman museum of een wandeling door dit pittoreske Friese Dorpje.

14.30 uur Zodra iedereen weer aan boord is, varen we de haven uit en worden de zeilen gehesen richting Makkum.

16.00 uur We serveren een borrelgarnituur met een schippersbitter, bestaande uit blokjes kaas, worst, leverworst en haring met uitjes op roggebrood.

18.00 uur Aankomst in Makkum, waar de gasten van boord gaan.