Image Alt

Zuid-Limburg

Wonderschone Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het wonderschone landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege de internationale topattracties. In Zuid-Limburg kunt u veel beleven. Bewonder de historische en hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is.

Toeristische informatie

Steenkolenmijn: in Valkenburg kunt u op zoek gaan naar het zwarte goud in de allerlaatste kolenmijn van Nederland. Uw bezoek aan het museum zult u als indrukwekkend ervaren. Ga op avontuur in de wereld van de mijnbouw. Bovendien kunt u uniek filmmateriaal over de Limburgse mijnbouw aanschouwen.

Golfbaan Het Rijk van Margraten: bent u een golfliefhebber of wilt u de golfsport ervaren? Sla een balletje op de 18 holes golfbaan in combinatie met een 9-holes Pitch&Putt baan. Naast golfen kunt u hier genieten van een panorama uitzicht over de stad Maastricht en het Heuvelland.

Maasroute: het Maastrichtse heuvellandschap tot aan Maasbracht kronkelt de Maas over ondiepe grindbanken, snelstromend en vrijwel onbevaarbaar. De Maasroute zal u verbazen en is absoluut de moeite waard. Aan de hand van speciale Maasroute-bordjes kunt u het traject volgen.

Arrangementen in Zuid-Limburg