Image Alt

Weerribben

Natuurgebied De Weerribben

In de gemeente Steenwijkerland ligt De Weerribben. Een natuurgebied van maar liefst 35 vierkante kilometer groot. De Weerribben is onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

In 1992 werd het nationale park De Weerribben oorspronkelijk ingesteld. Het park werd in 2009 uitgebreid met qua natuur vergelijkbaar gebied De Wieden. De Wieden ligt ten zuiden. Samen worden deze twee natuurgebieden Nationaal Park Weerribben-Wieden is bijna 100 vierkante kilometer groot. Bovendien worden de natuurgebieden samen een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa.

Toeristische informatie

Varen door waterdorp Giethoorn: in het waterdorp kunt u varen door de grachten in een authentieke punter. Bewonder tijdens het varen de prachtige omliggende natuur. Benieuwd hoe een punter wordt gebouwd? Breng dan een bezoek aan één van de twee scheepstimmerwerven.

Fietsen door De Weerribben-Wieden: in de natuurgebieden zijn een aantal bijzondere routes uitgezet en voorzien van routebordjes. Het knooppuntensysteem voor fietsers volgen de routes en lopen dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden. De fietsroutes variëren tussen de 29 en 40 kilometer.

Hildo Krop Museum: in het museum wordt de collectie voor de gemeente Steenwijkerland beheert. Bovendien wordt er ieder jaar een facet van Krops veelzijdigheid uitvergroot.

Arrangementen in de Weerribben