Image Alt

Oostelijk Noord-Brabant

Ervaar de Brabantse gezelligheid in Oostelijk Noord Brabant

Onder Oostelijk Noord Brabant vallen de plaatsen ‘s-Hertogenbosch, Schijndel, Den Bosch, Vught, Rosmalen, Drunen, Mill en Heusden. Houdt u van gezelligheid? Breng dan een bezoek aan Oostelijk Noord Brabant. Bent u een cultuur of natuurliefhebber ook dan bent u in Oostelijk Noord Brabant aan het juiste adres!

Toeristische informatie

Noordbrabants Museum: het museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Het museum vertoont maar liefst 30.000 objecten. Onder deze objecten vallen schilderijen, prenten, tekeningen, textiel, munten & penningen, glas, zilver, kunstnijverheid, archeologie en typisch Brabantse objecten.

De Maashorst: het is een oergebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Wandel langs de bomen, beken en ontdek de dieren. De dieren die u kunt tegenkomen zijn: wisent, Tauros en Exmoorpony. Bewonder in het oergebied de wijst. De wijst is de natuurparel van het landschap. Bovendien kunt u historische opgravingen en andere oerschatten van de Maashorst ontdekken. Ga op avontuur met een verrekijker!

Nationaal Monument Kamp Vught: de herinnering aan de geschiedenis van het kamp en de slachtoffers wordt levend gehouden. Dit gebeurt door middel van woord en beeld, maar er worden ook actuele vooroordelen van discriminatie en racisme getoond. Persoonlijke keuzes van individuele mensen worden tastbaar en kunnen nog nu leiden tot onderdrukking of uitsluiting van anderen in de samenleving.

Arrangementen in Oostelijk Noord Brabant